Καταπέλτης ο σχολικός σύμβουλος κ.Σκαλτσογιάννης,για τον αρχαιολογικό χώρο της Εύας…

1

Καταπέλτης για  αρχαιολογικό χώρο της Εύας ο σχολικός σύμβουλος κ.Σκαλτσογιάννης,στο 9ο Παναρκαδικό συνέδριο…

/voltastintripoli.blogspot.com/

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Απορούμε που πότε πότε μερικοί περίεργα επανέρχονται στο θέμα ποιά είναι η καταλληλότερη θέση , που θα κτήσουμε το καινούργιο Μουσείο Κυνουρίας.

  Οι απόψεις μας είναι γνωστές και τεκμηριωμένες, μπορούμε να τις στείλλουμε σε όποιον θέλει να τις διαβάσει, συνοπτικά αναφέρουμε τα κάτωθι.

  “ O “Ιερός Χώρος” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και ο χώρος του αρχαιολογικού Μουσείου Αστρους είναι σεμνός και επιβλητικός , είναι «μουσείο» από μόνος του.

  Τα μάρμαρα και τα μνημεία είναι σημαντικά και υπάρχουν σε όλα τα μουσεία του κόσμου. Εμείς έχουμε παραπάνω από τα μνημεία αυτό τον υπέροχο σεμνό και επιβλητικό χώρο , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΕIΟ ΑΠΟ ΜΌΝΟΣ ΤΟΥ, δεμένο με την σύγχρονη ιστορία μας που δεν το έχουν πολλοί. Αυτό το μουσείο μας θα ανοίξουμε σύντομα.

  O κοινός νους, καλύτερα αργά παρά ποτέ , τελικά θα επικρατήσει. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ο “Ιερός Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους να άνοιξουν σύντομα οριστικά και αμετάκλητα.

  Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το χώρο κλειστό περισσότερο, υπάρχει και είναι εδώ ,και θα ειναι ντροπή όλων μας να εγκαταλείψουμε την Σχολή Καρυτσιώτη για όποιες άλλες πολυτέλειες, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ότι έχουμε.”

  Έχουμε τεκμηριώσει ότι η φυσική και μοναδική θέση του μουσείου, αν ποτέ κτήσουμε κάτι καινούργιο, είναι δίπλα στη σχολή Καρυτσιώτη.

  Απορούμε που μερικοί θέλουν ,για ανεξήγητους λόγους που μόνο αυτοί τους ξέρουν αλλά δεν τους ανακοινώνουν να τους μάθουμε και εμείς, κλειδομαπρωμένο τον “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και του αρχαιολογικού Μουσείου Αστρους ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΕIΑ ΑΠΟ ΜΌΝΑ ΤΟΥΣ ,τα θέλουν εγκαταλλειμένα και γκρεμισμένα , και φανερά και απροκάλυπτα την ίδια στιγμή θέλουν να “κτήσουν” μουσεία για συνεργάτες και προδότες.

  “Τα αγάλματα και τα μνημεία δεν είναι ανήθικα, οι άνθρωποι που τα κλέβουν είναι ανήθικοι, οι συνεργάτες είναι οι προδότες. Δυστυχώς για μερικούς όλα τα πράγματα είναι δεμένα μεταξύ τους, έχουν συνέχεια. Το στίγμα αυτής της σχέσης καταδικάζουμε και απομακρυνόμαστε όσο μπορούμε.”

  Συμφωνούμε σε όλα που αναφέρει ο κ. Σκαλτσογιάννης , αλλά διαφωνουμε ριζικα με την θέση που θα κτήσουμε το μουσείο.

  “Ένα βασικό θέμα διαφωνίας που υπάρχει μεταξύ των δύο απόψεων είναι , ότι εμείς υποστηριζουμε είναι άλλο πράγμα ηθελημένα να » κτήζουμε» κάτι καινούργιο από την αρχή και άλλο πράγμα να διατηρήσουμε κάτι που υπάρχει, Πιστεύουμε να «κτήσουμε» κάτι καινούργιο για ένα συνεργάτη των κατακτητών, είναι το ίδιο πράγμα σαν να » κτήσουμε» ένα άγαλμα του Ιμπραίμ στου κουτρί με την χατζάρα που έσφαξε τον Παπαφλέσσα , και να λέμε δήθεν στα παιδιά μας οι Τούρκοι ήταν αιμοσταγείς και οι αιώνιοι εχθροι μας, αλλά είχαν καλές και αριστουργηματικές χαντζάρες. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας.

  Δεν πρότειναμε ποτέ και δεν προτείνουμε τώρα «να γκρεμίσουμε τίποτα» και θα συμφωνήσουμε , όταν μάθουμε τις λεπτομέρειες , να «διατηρήσουμε» τα ακίνητα, άμα αυτό θέλουμε οι περισσότεροι ,μέ “μέτρο”, χωρίς «χλιδές » και τυμπανουκρουσίες.

  Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερα.
  https://www.astros-kynourianews.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b7%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%b5%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b2%ce%af%ce%bb%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%bf/

  O κοινός νους, καλύτερα αργά παρά ποτέ , τελικά θα επικρατήσει. O “Ιερός Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους να άνοιξουν σύντομα οριστικά και αμετάκλητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here