Κατεπείγοντα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού & Άλλα δελτία τύπου της Περιφέρειας

0

Η λήψη κατεπειγόντων μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού στην χώρα μας περιλαμβάνονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος A’ 42/25.02.2020).

Αναλυτικά, στο φύλλο του ΦΕΚ αναφέρονται τα εξής:

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Ανακοινώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις που θα στηρίξει η Περιφέρεια και στις 5 Π.Ε.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη δημοσιότητα δίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα τις οποίες θα στηρίξει. Ηδη, από χθες Τετάρτη, δημοσιοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στην Αργολίδα και τη Λακωνία, ενώ σήμερα γνωστοποιείται το σύνολο των εκδηλώσεων και στις πέντε Π.Ε.

“Κάθε χρόνο θα ανανεώνονται οι εν λόγω πίνακες, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος από την αρχή τι θα στηρίξει η Περιφέρεια. Δεν μας χρωστάει κανείς τίποτα, είναι σημαντικές εκδηλώσεις και θα τις στηρίξουμε” σχολίασε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας

Την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη ως προς τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούν οι διοργανωτές των εν λόγω εκδηλώσεων, καθώς και όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα μπορείτε να τις δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A92%CE%A17%CE%9B1-1%CE%A41?inline=true

Περί τις 1.000 προτάσεις προκρίθηκαν για ένταξη στο μέτρο του ΕΣΠΑ που αφορά στήριξη επενδύσεων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Αναρτήθηκαν στην “Διαύγεια” τα αποτελέσματα που αφορούν τις υποβληθείσες προτάσεις συλλογικών φορέων, αλλά και φυσικών και νομικών προσώπων, για στήριξη επενδύσεων που αφορούν τον γεωργικό τομέα.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις αφορούσαν τη στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (γεωργικά κτήρια και κατασκευές, μηχανολογικό εξοπλισμό, εγκατάσταση φυτειών, περίφραξη αγροτεμαχίων, αγορά και εγκατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή και λογισμικού διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αγορά μελισσοκομικού, ανθοκομικού αυτοκίνητου κτλ).

Ειδικότερα:

Α) Στην δράση 4.1.1 η οποία αφορά υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της  εκμετάλλευσης, α) ως προς τα φυσικά και νομικά πρόσωπα επελέγησαν για ενίσχυση 975 αιτήσεις, άλλες 326 κρίθηκαν επιλαχούσες, ενώ 100 απορρίφθηκαν και β) ως προς τους συλλογικούς φορείς επελέγησαν για ενίσχυση 2 αιτήσεις, ενώ μία απορρίφθηκε.

Β) Στην δράση 4.1.3 η οποία αφορά υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος (φωτοβολταϊκά, γεωθερμικές αντλίες, ανεμογεννήτριες, κτηριακές εγκαταστάσεις για διαχείριση αποβλήτων υποπροϊόντων κτλ), α) ως προς τα φυσικά και νομικά πρόσωπα επελέγησαν για ενίσχυση 12 αιτήσεις και απορρίφθηκαν 15 και β) ως προς τους συλλογικούς φορείς απορρίφθηκε μία αίτηση.

Τα αποτελέσματα για τα συλλογικά πρόσωπα μπορείτε να τα δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A86977%CE%9B1-5%CE%9A7

Τα αποτελέσματα για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορείτε να τα δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%A06%CE%A67%CE%9B1-%CE%989%CE%99

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here