ΚΕΕΛΠΝΟ: 34 νέα κρούσματα ιλαράς σε μια εβδομάδα

0
Συνολικά 34 νέα κρούσματα ιλαράς εντοπίστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, με τον συνολικό αριθμό τους από τον περασμένο Μάρτιο να ανέρχεται σε 284, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η μεγαλύτερη συχνότητα εντοπίζεται στη Νότια Ελλάδα, ενώ στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
«Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές» σημειώνεται στην ίδια έκθεση του Κέντρου.
Υπό τις συνθήκες αυτές, οι ειδικοί συστήνουν να εμβολιαστούν με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) τα παιδιά, οι έφηβοι και  οι ενήλικες που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.
.enallaktikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here