Κινητοποιήσεις υγειονομικών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Ζητούν άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

0

Κινητοποιήσεις τόσο έξω από το υπουργείο Υγείας, όσο και στις εισόδους νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7/4).

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που δε διστάζει να βάλει ακόμα και την ίδια τη ζωή στη ζυγαριά του “κόστους – οφέλους”. Δεν αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα σαν “φυσικό φαινόμενο”, σαν αναπόδραστη εξέλιξη. Δε θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί» υπογραμμίζει στο κάλεσμά της για τις σημερινές κινητοποιήσεις η ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν μεταξύ άλλων ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας και εξασφάλιση εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ, στο δικό της κάλεσμα, προβάλλει ως βασικά αιτήματά της, την ένταξη των υγειονομικών ένταξη στα Βαρεά και Ανθυιγεινά Επαγγέλματα, τον χαρακτηρισμό θανάτου νοσηλευτή από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα, τη μονιμοποίηση εκτάκτων, την ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, τις αυξήσεις στους μισθούς αλλά και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Πάσχα.

«Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών κατά προτεραιότητα» τονίζει ακόμη για το νοσηλευτικό προσωπικό. «Τώρα που πολλοί θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να περιμένουν να ακυρωθεί κάποιο ραντεβού ή να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα παίρνοντας ραντεβού σε δύο μήνες» σημειώνει.

Tις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στηρίζει η ΑΔΕΔΥ. «Καλούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει τις επικοινωνιακές τακτικές, να μην κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και να προχωρήσει άμεσα σε λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των δημόσιων δομών υγείας» υπογραμμίζει.

Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας:

Η συγκέντρωση στον Ευαγγελισμό:

Η συγκέντρωση στον Άγιο Σάββα:

Η συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο: 

//tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here