ΚΙΝ.ΑΛ Αρκαδίας : Πού και πώς ψηφίζουμε

0

Δείτε την σχετική ενημέρωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής σε ότι αφορά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 05/12 για την ανάδειξη αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ).

 «Τα εκλογικά τμήματα που θα υπάρξουν στην Αρκαδία είναι τα ακόλουθα:

● Δήμος Γορτυνίας – ΚΕΠ Δημητσάνας

● Δήμος Γορτυνίας – Δημοτικό κατάστημα Τροπαίων

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας – ΚΕΠ Δήμου, Άστρος

Δήμος Νότιας Κυνουρίας – Πνευματικό Κέντρο, Τυρός

● Δήμος Μεγαλόπολης – Πνευματικό Κέντρο Δ. Μεγαλόπολης, Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου

● Δήμος Τρίπολης – Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο ● Δήμος Τρίπολης – Μουσείο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, Λεβίδι.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07.00 π.μ και θα κλείσουν στις 19.00. Δικαίωμα ψήφου έχουν:

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος. Όλοι όσοι ψηφίσουν καταβάλλουν συνδρομή τριών (3) ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διεξαγωγής της διαδικασίας. Στο εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.
Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλουτου Κινήματος.

Σχετικά έγγραφα για ταυτοποίηση:

Για την ταυτοποίησή τους οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε αστυνομική ταυτότητα, είτε διαβατήριο είτε δίπλωμα οδήγησης Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε από τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα και σε πόλεις του εξωτερικού, ανεξάρτητα που διαμένουν ή που ψηφίζουν στις Εθνικές εκλογές.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι δικαίωμα ψήφου στο δεύτερο γύρο θα έχουν μόνο όσα μέλη ή φίλοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή (5 Δεκεμβρίου). Κατά την εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, η αναζήτηση των στοιχείων των ψηφοφόρων θα πραγματοποιηθεί από το μητρώο ψηφισάντων του πρώτου γύρου.

Παρακαλούνται οι ψηφοφόροι να τηρήσουν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους κατά την αναμονή για την είσοδό τους στα εκλογικά τμήματα και όσοι απαιτούνται να προσκομίσουν την Αίτηση εγγραφής φίλων και μελών, να την έχουν έτοιμη έτσι ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση.».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here