Κλείνει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης; Τι δηλώσαν πολιτικοί που βρέθηκαν στην ορκωμοσία… (vid)

0

Το πρωί της Παρασκευής (09/01) πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία νεοσύλλεκτων στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης. Στην ορκωμοσία έδωσε το παρών και ο βουλευτής Αρκαδίας κ.Κώστας Βλάσης,ο οποίος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος στις δηλώσεις του για το μέλλον του 11ου Συντάγματος Πεζικού ως κέντρο νεοσύλλεκτων τονίζοντας, πως ελπίζει να μην ήταν η σημερινή η τελευταία ορκωμοσία.

Αναλυτικότερα ανέφερε: «Αν είσαι γονιός και βλέπεις σήμερα το γιο σου να δίνει όρκο στην πατρίδα, το ελάχιστο που νιώθεις, είναι συγκίνηση και περηφάνια. Αυτή την περηφάνια ένιωσε και ο καθένας από εμάς του πολίτες που βρεθήκαμε σήμερα εδώ στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολεως. Ας ελπίζουμε αυτή η ορκωμοσία να μην είναι η τελευταία», ενώ όταν του ζητήσαμε να μας γνωστοποιήσει αν έχει κάποια περαιτέρω ενημέρωση για το μέλλον του 11ου Συντάγματος Πεζικού, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καλό είναι όλα αυτά να μην γίνονται εν κρυπτώ. Πρέπει να γίνονται συζητήσεις και να ζητείται και η άποψη μας. Καλό είναι σε αυτή τη χώρα πρώτα να συζητάς και μετά να αποφασίζεις. Δεν λειτουργούμε μικροπολιτικά ούτε μικροκομματικά. Ότι είναι καλύτερο για το στρατό μας ας γίνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν είσαι Αρκάς δεν θέλεις το 11ο Συνταγμα Πεζικού να πάψει να είναι κέντρο νεοσυλλέκτων».

Για τις συγκινητικές στιγμές που έζησε στην «τελευταία – όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος – ορκωμοσία έκανε λόγω σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Ευάγγελος Γιαννακούρας, τονίζοντας: «Ζήσαμε σήμερα συγκινητικές στιγμές! Με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα, αυτή ήταν η τελευταία ορκωμοσία ενός ιστορικού συντάγματος. Εδώ ορκίστηκαν ο πατέρας μου, οι παππούδες μου και τα παιδιά μου πριν λίγο καιρό και βλέπουμε σήμερα να κλείνει αυτό το ιστορικό σύνταγμα. Ας ελπίζουμε κάποιες άλλες στρατιωτικές δομές να έρθουν να στεγαστούν εδώ, γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ πως η Τρίπολη δεν θα έχει το 110 Σύνταγμα Πεζικού».

Αξίζει να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο κ.Παυλής, σε πρόσφατη συνάντηση του με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα, ο υπουργός τον ενημέρωσε, πως αλλάζουν τα δεδομένα στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού, το οποίο δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κέντρο νεοσύλλεκτων και πλέον θα στεγάζονται εκεί κάποιες υπηρεσίες για μονίμους εργαζόμενους.

Παράλληλα σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο κ.Δαβάκης, βουλευτής Λακωνίας, για το εάν και κατά πόσο θα κλείσουν στρατόπεδα στην Πελοπόννησο, είχε λάβει απάντηση δια στόματος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένου πως «δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τη χρήση των στρατοπέδων που λειτουργούσαν ως κέντρα νεοσυλλέκτων.

Πηγή: http://www.drt915.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here