Κλείνουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα

0

Το καθολικό κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί) σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια στόματος της Υπουργού Παιδείας. Αντίθετα, ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, με το άνοιγμά τους σε αυτή τη φάση να προσδιορίζεται τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε πως παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση «δεν έχει διαπιστώσει τάση διασποράς του ιού στα σχολεία» προβαίνει στο κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως «προληπτικό μέτρο», καθώς στοχεύει στη μείωση των μετακινήσεων των ενηλίκων.

Σημειώνεται πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Tvxs.gr που είχε αποκαλύψει ότι υπήρχε εδώ και ημέρες εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, σε αντίθεση με όσα ισχυριζόταν η υπουργός Παιδείας, μέχρι και πριν από ένα 24ωρο, όταν και δήλωνε πως δεν υπάρχει τέτοια επιστημονική εισήγηση και πως δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία. Η απόφαση για κλείσιμο των δημοτικών έρχεται ενώ τα κρούσματα στα σχολειά διαρκώς αυξάνονταν με αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα ή και σχολεία. «Μας θυσιάζουν», δήλωναν την Πέμπτη στο Tvxs.gr γονείς και δάσκαλοι από τη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης.

Σχετικά με το πρόγραμμα των μαθημάτων, σύμφωνα με την κα. Κεραμέως, αυτό θα ανακοινωθεί την Κυριακή, ενώ η εκπαίδευση για τα δημοτικά θα πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους: α) με τηλεκπαίδευση, η οποία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και β) μέσω τηλεοπτικών μαθημάτων που ξεκινούν από τη Δευτέρα στην ΕΡΤ2. Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, η Υπουργός Παιδέιας δήλωσε πως η διδακτική ώρα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ, θα πραγματοποιείται κατά τις μεσημεριανές ώρες και πιο συγκεκριμένα: Από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά, και 14:00 έως 16:20 για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών, δεκάλεπτων διαλειμμάτων. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως εφ’ όσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν θα υπάρχει χρέωση δεδομένων (data) ενώ παράλληλα, υφίσταται επίσης η δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

/tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here