Κοντοζαμάνης: Άσκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού εντός του επόμενου μήνα

0

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Υφυππυργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προανήγγειλε την εκτέλεση προσομοίωσης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Βέβαιος για την επιτυχία της διαδικασίας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σε ότι αφορά την προετοιμασία των εμβολιαστικών κέντρων για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ο Υφυπουργός Υγείας, υποστήριξε ότι οι διαδικασίες προχωράνε γρήγορα.

«Στις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη θα είμαστε και σε θέση να διεξάγουμε άσκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε ότι ένα Εμβολιαστικό Κέντρο δεν αφορά μόνο τα ψυγεία υπερκατάψυξης προκειμένου να αποθηκευτούν συγκεκριμένα εμβόλια, «τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας» Απαιτείται μία συνένωση δυνάμεων από πολλούς φορείς για την εκτέλεση του εμβολιασμού

Τέλος, υπογράμμισε ότι δε τίθεται θέμα ασφάλειας για τα εμβόλια, δεδομένου ότι όταν διατεθούν στην Ελλάδα θα έχουν ήδη λάβει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, υποστήριξε ότι με όπλο την ενημέρωση θα ξεπεραστεί ο σκόπελος των αρνητών εμβολίου.

Που βρίσκεται η υπόθεση ένταξης βουλευτών – γιατρών στο ΕΣΥ

Συνολικά 21 βουλευτές – γιατροί από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση έχουν εκδηλώσει την βούληση να ενταχθούν στο σύστημα Υγείας ώστε να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη της covid 19.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Υγείας απέστειλε επιστολή στους βουλευτές που εξέφρασαν την επιθυμία να ριχτούν στη μάχη του κορονοϊού ευχαριστώντας τους αρχικά..

Παράλληλα, με την επιστολή ενημερώθηκαν για τις προϋποθέσεις ένταξης στο ΕΣΥ. Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν κυρίως το ωράριο απασχόλησης, το οποίο θα είναι πλήρες, την ένταξη σε πρόγραμμα εφημεριών, το χρόνο απασχόλησης και βεβαίως την αναγκαιότητα υπογραφής συμβάσης για ένταξη στο ΕΣΥ

Η ένταξη στο ΕΣΥ σημαίνει ότι η αστική ευθύνη έναντι των τρίτων (ασθενείς ή συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν) είναι η ίδια με οποιαδήποτε άλλο εργαζόμενο που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Υγείας..

«Τέλος, ζητάμε από τους βουλευτές να ενημερώσουν την Βουλή για ενδεχόμενη αποχή τους από την άσκηση των καθηκόντων τους» κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης.

.news4health.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here