Κοντοζαμάνης: Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο – Τι μέλλει γενέσθαι με επείγοντα και τακτικά χειρουργεία

0

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στην πίεση στο Σύστημα Υγείας και στη λειτουργία των επείγοντων και των τακτικών χειρουργείων.

Αρχικά, σχετικά με την πίεση στο Σύστημα Υγείας, ο κ Κοντοζαμάνης αναγνώρισε πως αυτή ολοένα και μεγαλώνει.

«Όσα μέτρα και άν έχουμε πάρει αν δεν τηρηθούν τα μέτρα της Πολιτείας, τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι καλό. Είμαστε κοντά σε οριακό σημείο και οι δυνάμεις δεν είναι ανεξάντλητες. Έχουμε χρόνο μπροστά μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία των χειρουργείων και το πως θα επηρεαστούν λόγω της πίεσης στο Σύστημα Υγείας, ανέφερε το εξής: «Τα επείγοντα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα και ήδη υπάρχουν σαφείς οδηγίες προς τα νοσοκομεία ανάλογα με το χρώμα που βρίσκεται η κάθε περιοχή να περιορίσουν τον αριθμό των τακτικών χειρουργείων».

Που οφείλεται η απότομη διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη 

Κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο παραβρέθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωήρης Τσιόδρας, ο οποίος ρωτήθηκε που οφείλεται η απότομη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κ. Τσιόδρας αρχικά έδειξε τους νέους για τη διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη που μέχρι πρόσφατα ήταν παράδειγμα προς μίμηση. «Ειδικότερα, η αυξημένη μετακίνηση και οι επαφές χωρίς προφύλαξη αφορούσαν κυρίως νεότερους πληθυσμούς» είπε.

«Μέρος του προβλήματος στις Θεσσαλονίκη προέρχεται και από τις Σέρρες. Λειτούργησαν ως συγκοινωνούντα δοχεία οι 2 όμοροι νομοί και μεταβίβασαν την επιδημία από μία με περιοχή με περισσότερους περιορισμούς σε μία με λιγότερους» ανέφερε στη συνέχεια

Με την άποψη του κ. Τσιόδρα για τη διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη συμ΄φωνη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας. «Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων προέρχεται από τους νέους που διασκεδάζουν». ανέφερε.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα έχουν ξεπεράσει το 50% οι κατειλημμένες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη ενώ πριν από 15 με 21 ημέρες το ποσοστό αυτό έφτανε μόνο το 10%.

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα υπό συζήτηση από την Επιτροπή – Οι νέες σκέψεις για μάσκα και μετακινήσεις

news4health.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here