Κοντοζαμάνης για δωρεές και προσλήψεις στο ΕΣΥ: Όλα γίνονται όπως προβλέπονται

0

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τον τρόπο επιλογής του προσωπικού στις ΚΟΜΥ και στις προμήθειες αν θα θα γίνει το ίδιο με τις κρατικές δαπάνες. Επίσης, ρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν αποδέχεται το αίτημα της αντιπολίτευσης για συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος των προμηθειών, των προσλήψεων και των έκτακτων δαπανών στο ΕΣΥ.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τις δωρεές οι οποίες έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα υπάρξει αναλυτική παρουσίασή τους μόλις ολοκληρωθούν οι δωρεές, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, προκειμένου κατ’ αρχήν να γνωρίζουν οι δωρητές ότι τα χρήματα τους έπιασαν τόπο, να γνωρίζουν πού πήγε ο εξοπλισμός ή τα χρήματα, σε ποια δομή, ποιο υλικό διατέθηκε πού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις κρατικές δαπάνες ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι  αυτές χρηματοδοτούνται και γίνονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Υπάρχουν οι συγκεκριμένες διαδικασίες, τόσο για την χρηματοδότηση των δαπανών αυτών, όσο και για την ανάληψη και για την εκτέλεση της οποιασδήποτε δαπάνης.

Και πρόσθεσε: “Επομένως, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας γίνονται αυτές οι δαπάνες, οι προμήθειες και οι όποιες διαδικασίες στον Δημόσιο Τομέα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Έχουμε πει ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο, να παρουσιάσουμε οποιαδήποτε στοιχεία έχουμε στην διάθεση μας που αφορούν προμήθειες, δαπάνες προσλήψεις και θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία στην Βουλή. Αυτό γίνεται και για έναν επιπλέον λόγο.

Έχουμε να κάνουμε αναλυτική καταγραφή σε ό,τι αφορά τις δαπάνες οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο του κορονοϊού και οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες ακολουθούμε προκειμένου να ξέρουμε με ακρίβεια το ύψος των δαπανών αυτών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και επιπλέον χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια που θα είναι διαθέσιμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού”.

Για να καταλήξει: “Όλα γίνονται όπως προβλέπονται. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος Διακομματικής Επιτροπής. Τονίζω ότι η υφιστάμενη νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες τις οποίες ακολουθούμε. Υπάρχει βεβαίως και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος”.

.news4health.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here