Κοντοζαμάνης: Θα δώσουμε εμβόλια στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά όταν καλύψουμε τις ανάγκες μας

0

Ο Υυφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, διέψευσε την πληροφορία πως η Ελλάδα θα δώσει ένα μέρος των εμβολίων που θα πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Βόρεια Μακεδονία, δηλώνοντας πως «η Ελλάδα θα συνεισφέρει εφόσον καλύψει τις ανάγκες της».

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα προέκυψε από τις δηλώσεις του υπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φιλίπτσε, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «την Παρασκευή λάβαμε επιβεβαίωση από την Ελλάδα. Είχα μια συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό Υγείας, ο οποίος μετά τη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη επιβεβαίωσε ότι από την πρώτη τους ποσότητα, η οποία θα φτάσει στην Αθήνα για τον πληθυσμό τους, μια ποσότητα θα διατεθεί για εμάς».

«Το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας διαπραγματεύεται μέσω τριών μηχανισμών την προμήθεια περισσότερων από 800 χιλιάδων εμβολίων κατά της Covid-19 και ήδη την Παρασκευή η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι μέρος της πρώτης αποστολής εμβολίων που θα φθάσουν στην Αθήνα θα δοθεί στη χώρα μας» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, υποστηρίζοντας ότι  η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέσει και εμβόλια στη Βόρεια Μακεδονία καθώς είναι μέρος ενός μηχανισμού στήριξης χωρών που είναι υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Κοντοζαμάνης, αν και ξεκαθάρισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση μεριμνά για τα εμβόλια σε τρίτες χώρες», τόνισε ότι προέχουν οι εγχώριες ανάγκες στο συγκεκριμένο ζήτημα, με κυβερνητικές πηγές να ισχυρίζονται παράλληλα, ότι τη δεδομένη στιγμή αναφορές σε αριθμούς δόσεων και χρονοδιάγραμμα παράδοσης της βοήθειας προς τη Βόρεια Μακεδονία δεν ευσταθούν.tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here