Κορονοϊός Ελλάδα: Μόλις 6 νέα κρούσματα, 2632 συνολικά – Στους 146 οι νεκροί, 2 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

0

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2632. Στους 146 οι νεκροί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως 3.592.000 καταγράφονται κρούσματα και 249.281 θάνατοι.

Ιστορικά, στις 30 Ιανουαρίου 2020 είχαμε μόλις 82 περιπτώσεις εκτός Κίνας και κανένα θάνατο.

Το πρώτο κύμα της νόσου έχουν περάσει την κορύφωση στην Ευρώπη. Εντούτοις πέντε χώρες συνεχίζουν να καταγράφουν υψηλά ποσοστά.

Στην Ελλάδα έχουμε από τα πλέον αξιόπιστα συστήματα καταγραφής επισήμανε.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην Ελλάδα καταγράφονται:

– 6 νέα κρούσματα – 2.632 συνολικά
– 22,6% σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό – 50% με ήδη γνωστό κρούσματα
– 55 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομείο – 67 έτη διάμεση ηλικία
– 81 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία
– 2 νέοι θάνατοι – 146 συνολικά, με διάμεση ηλικία 75 έτη, 93% με υποκείμενο νόσημα
– 80.951 δείγματα έχουν ελεγχθεί κλινικά στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ελέγχου από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ με προτεραιότητα τις δομές αστέγων.

Τα εμβόλια είναι στο επίκεντρο των ερευνών για τη φάση 1 και φάση 2 της στρατηγικής. Όταν τελειώσουν αυτές οι φάσεις, στη φάση 3 εξετάζεται η χορήγηση εμβολίου στην κοινότητα.

Υπολογίζεται ότι κάποιες από τις προσπάθειες αυτές μπορεί να αποδώσουν σε κάποιες δεκάδες εκατομμυρίων εμβολίων στο τέλος του έτους.

Παρά τα θετικά στοιχεία, δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιο το ασφαλέστερο ή αποτελεσματικότερο

Σημαντικές οι επόμενες 15 μέρες

Σημαντικές οι επόμενες 15 μέρες, επισήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στη νέα φάση με άρση των μέτρων απαγόρευσης στην Ελλάδα.

Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και να παρακολουθούμε όλοι εάν έχουμε συμπτώματα. Να προσπαθήσουμε όλοι ώστε να μην έχουμε επάνοδο της πανδημίας.

Τσιόδρας Χαρδαλιάς για νέα κρούσματα κορονοϊού

Χαρδαλιάς: Διευκρινίσεις για fake news για απαγόρευση κυκλοφορίας

Η διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά για να περνάμε από τη μια φάση στην άλλη και πάντα σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα έχουμε και νέα κρούσματα και απώλειες σε ζωές. Όπου χρειάζεται να λάβουμε μέτρα θα το κάνουμε.

Χέρια πλένουμε-αποστάσεις κρατάμε-μάσκες φοράμε, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος σε fake news, είπε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε άνω των 65 ετών όπως και δεν ισχύει απαγόρευση μετά τα μεσάνυχτα, αλλά σύσταση.

Από αύριο εξαιρούνται από τον κατάπλου σκαφών, τα μικρά σκάφη για ψάρεμα ή κολύμβηση αλλά υπό προϋποθέσεις. Απαγορεύεται επίσης η χρήση της πισίνας σε πολυκατοικίες.

Ο ίδιος χαιρέτισε τη λειτουργία των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ που θα συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η καραντίνα στο Κρανίδι για προληπτικούς λόγους.

Ευχαρίστησε παράλληλα τους πολίτες για τη συνεργασία τους.

Κορονοϊός και υψηλές θερμοκρασίες

Για τις επιδράσεις της θερμοκρασίας, είναι ένα ζήτημα αβέβαιο, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Κάθε χρόνο, υπενθύμισε έχουμε εισαγωγή ιό γρίπης από το νότιο ημισφαίριο το καλοκαίρι.

Εάν το σενάριο είναι υπαρκτό θα συζητηθεί μια στρατηγική που θα συζητηθεί με το υπουργείο Τουρισμού, αλλά είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για αυτό. Οι περισσότερες χώρες μάλλον το αποκλείουν, αλλά εμείς αισθανόμαστε μια αισιοδοξία για την πορεία του ιού, σημείωσε.

Οι στρατηγικές για την τουριστική περίοδο θα συζητηθούν ενδελεχώς στη συνέχεια, αλλά όπως είπε θα είναι ένα πρόγραμμα περιορισμένης τουριστικής κίνησης, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας

dikaiologitika.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here