Κορονοϊός Ελλάδα σήμερα 11/6: Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων- Μπαράζ κρουσμάτων στην Ξάνθη

0

Κορονοϊός Ελλάδα:  Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα νέα κρούσματα από κορονοϊό στην χώρας μας. Όλες οι τελευταίες πληροφορίες και η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Δεκάδες τα νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3088, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

  • 692 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1752 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 6 (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχουμε κανένα νέο καταγεγραμμένο θάνατο και παραμένουμε στους 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι ειδικοί «βλέπουν» αύξηση των κρουσμάτων μετά τις 20 Ιουνίου

Οι πολίτες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα, αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ την επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων και τις εξελίξεις για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί πάντως σημειώνουν ότι αν θα υπάρξει σημαντική αύξηση θα φανεί μετά τις 20 Ιουνίου καθώς τότε θα αποτυπωθούν τα στοιχεία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Ταυτόχρονα οι εικόνες με μεγάλα πάρτι και πολύ κόσμο προκαλούν ανησυχία. Πάντως από τη στιγμή που τα μπαρ είναι ανοιχτά παραμένει άγνωστο πώς μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Μπαράζ κρουσμάτων στην Ξάνθη - Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Μπαράζ κρουσμάτων στην Ξάνθη – Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here