Κορονοϊός Ελλάδα: 13 νέα κρούσματα, συνολικά 2.691 – Στους 150 οι νεκροί

0

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.691. Στους 150 οι νεκροί, καθώς έγιναν γνωστοί δύο θάνατοι, μεταξύ των οποίων και του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, παγκοσμίως καταγράφονται 3.950.000 κρούσματα, 272.796 έχουν πεθάνει, ενώ 1.359.000 έχουν αναρρώσει.

Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης εξέφρασε συλλυπητήρια για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού. Ανάλογη αναφορά έκανε και ο Σ. Τσιόδρας που αναφέρθηκε στο έργο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Στην Ελλάδα ανακοινώνονται:

13 νέα κρούσματα, 6 από χώρους συνάθροισης – 2.691 συνολικά
603 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό – 1.349 με ήδη γνωστό κρούσματα
32 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – 67 έτη διάμεση ηλικία. Οι 9 είναι γυναίκες, 97% με υποκείμενο νόσημα
85 έχουν πάρει εξιτήριο
2 νέοι θάνατοι – 150 συνολικά στην Ελλάδα, 40% γυναίκες, με 75 έτη διάμεση ηλικία
94.291 δείγματα έχουν ελεγχθεί κλινικά

Κορονοϊός Ελλάδα: Τσιόδρας Χαρδαλιάς για νέα κρούσματα

Θα αραιώσει η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα. Άλλωστε τα καθημερινά ραντεβού με τους τηλεθεατές ήταν συνεχή και από τη στιγμή που ο κορονοϊός έχει κοπάσει στη χώρα μας δεν κρίνεται απαραίτητη η καθημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείτα πλέον Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η Κυριακή μπήκε στο πρόγραμμα καθώς είναι μέρα πριν από την κρίσιμη Δευτέρα, που θα αποτελεί κατά κανόνα την ημέρα άρσης κάποιων μέτρων.

Και στο εξωτερικό “χαλαρώνει” η ενημέρωση. Για παράδειγμα στη Γερμανία αποφασίστηκε η παύση της καθημερινής ενημέρωσης από το Ινστιτούτο Κοχ, η οποία θα επανέλθει μόνο αν χρειαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here