Κορωνοϊός – Επίσημο: Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 10 Μάη

0

Νέα παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και μετά το Πάσχα, έως τις 10 Μαΐου. Η Παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Υπενθυμίζουμε ότι με την προηγούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ  είχε επιβληθεί «το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας, προσωρινής απαγόρευσης των εκπαιδευτικών εκδρομών εντός και εκτός της χώρας και προσωρινής απαγόρευσης μετακινήσεων και επισκέψεων μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών, καθώς και προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών του εξωτερικού για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020».

Πλέον με τη νέα απόφαση το μέτρο θα επεκταθεί μέχρι τις 10 Μαϊού. Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να προκαλέσει μπαράζ και νέων υπουργικών αποφάσεων για παράταση των Ειδικών Αδειών για γονείς που έχουν παιδιά στο σχολείο αλλά και πιθανά και για τη συνέχιση του κλεισίματος τωνν καταστημάτων επίσης μέχρι τις 10 Μαϊου.

Αρχική σελίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here