Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το 2ο κρούσμα του Κορωνοϊού που έχουμε στο Δήμο μας- Νέα ενημέρωση

0

Κατά την σημερινή προγραμματισμένη ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Βόρειας Κυνουρίας, παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργου Καμπύλη και της διευθύντριας του Κ.Υ. Άστρους κ. Πηγής Περδικάκη, έγινε η ακόλουθη ενημέρωση:

Η ενημέρωση ξεκίνησε  με μία ευχάριστη είδηση, όταν ο κ. δήμαρχος ανακοίνωσε, ότι σήμερα παραλήφθηκε το αυτοκίνητο,για την “Βοήθεια στο σπίτι” από την Κ.Ε.Δ.Ε, όπως προσφάτως είχαμε προαναγγείλει. Το αυτοκίνητο αυτό θα χρησιμοποιείται παράλληλα, σε συνεργασία με το Κ.Υ. οπουδήποτε χρειαστεί, για μεταφορά προσωπικού για την κατ’ οίκον νοσηλεία ασθενών.

Στην συνέχεια, τόνισε πως οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι του δήμου μας, δεν πρέπει να διστάζουν να επικοινωνούν με την νέα κοινωνική δομή και το δημαρχείο, για την μεταφορά τροφίμων ή φαρμάκων.

Ανακοίνωσε ακόμα ,ότι προγραμματίζονται δράσεις για το Πάσχα,προσφοράς τροφίμων σε όσους έχουν ανάγκη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην νέα κοινωνική δομή του δήμου μας ,στα πρώην γραφεία της πολεοδομίας, στα τηλέφωνα: 2755361200& 2755361213

Αναφέρθηκε ακόμη σε μια επιπλέον χρηματοδότηση που θα λάβει ο δήμος για τους καταυλισμούς των Ρομά  στην περιοχή και θα συνεχιστούν οι απολυμάνσεις και ό’τι άλλο χρειαστούν.

Ακολούθησε μια γενική ενημέρωση από την κ. Περδικάκη, για τους κανόνες της υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε όλοι μας και μας διαβεβαίωσε οτι το Κ.Υ. του Άστρους είναι ασφαλές, καθώς τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή των αγροτικών ιατρείων του δήμου μας,καθώς επισήμανε ,ότι όποιος δημότης χρειάζεται να επισκεφτεί το Κ.Υ. για συνταγογράφηση ή για δικό του ιατρικό θέμα, να έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία πρωτίστως με το Κέντρο Υγείας για να λαμβάνει σχετικές οδηγίες και για να ορίζεται ένα ραντεβού.

Επιπλέον ερωτήθηκε, αν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει δεύτερο κρούσμα στην περιοχή του δήμου μας, αυτό της συζύγου του πρώτου κρούσματος από τον Στόλο. Η κ. Περδικάκη επιβεβαίωσε την ύπαρξη του δεύτερου θετικού κρούσματος, το οποίο μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και στην συνέχεια θα μεταφερθεί στο νοσοκομείου αναφοράς, στο Ρίο Πατρών.

Ακόμα ερωτήθηκε αν γνωρίζει, πόσα άτομα βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα,γιατί είναι θέμα της Πολιτικής Προστασίας. Μας απάντησε πως προληπτικά βρίσκονται σε καραντίνα ,άλλα δύο άτομα από τον Στόλο. Παράλληλα είναι τρία ακόμα άτομα σε προληπτική καραντίνα, ο ταξιτζής που μετέφερε το ζευγάρι, ο γιατρός και ο οδηγός του ασθενοφόρου.

Ακολούθως, μεταφέραμε την ανησυχία των εργαζομένων από την μονάδα απορριμάτων , για το αν ακολουθούνται οι κανόνες ασφαλείας από το προσωπικό, σχετικά με τα ιατρικά απόβλητα-απορρίμματα του Κ.Υ. Η κυρία Περδικάκη απάντησε , ότι ουδέποτε τα απορρίμματα του Κ.Υ. δεν πετάγονται σε κάδους του δήμου. Τα απορρίμματα συσκευάζονται πάντα σε ειδικά κουτιά και έρχεται ειδικό όχημα, το οποίο τα λαμβάνει.

Επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση των προληπτικών μέτρων, να ακούμε μόνο τους ειδικούς και αξιόπιστες σελίδες στο διαδίκτυο, να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και  να ελπίζουμε να καλυφθούν και οι κενές θέσεις που έχουμε στο Κ.Υ.

Επιπλέον ο δήμαρχος  όταν ερωτήθηκε, τί γίνεται  με την  πρωτοβουλία των δημάρχων για την αγορά αντιδραστήρα , ο οποίος θα λειτουργεί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο για τα τέστ. Απάντησε ότι δεν υπάρχουν νεότερα ακόμη για αυτή την διαδικασία.

Ο κ. δήμαρχος δήλωσε ,ότι οι απολυμάνσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν σε όλο των δήμο. Κλείνοντας, κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στην προσεχή αιμοδοσία , που θα γίνει την 1/4 στο Πνευματικό κέντρο Αγ.Παύλου. Επισήμανε στους αιμοδότες , να μην διστάσουν να προσέλθουν ,καθώς θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη συγκέντρωσης αίματος για τους συνανθρώπους μας.

 

Ανανεώσαμε το  επόμενο ραντεβού μας στο δημαρχείο, για  περισσότερη ενημέρωση, για την Τετάρτη 1/4/20, ώρα 7μ.μ.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ενημέρωση  στα βίντεο που παραθέτουμε.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here