Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα, 2626 συνολικά – 144 νεκροί

0

Σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου από την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας  ανακοινώθηκαν 6 νέα κρούσματα  στη χώρα μας.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας απουσίασε λόγω υποχρεώσεων και θα επανέλθει.

144 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στους 2.626 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μέχρι και σήμερα, ενώ 37 άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ. Από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εξέλθει 78 ασθενείς.

Χαρδαλιάς: Δεν επιτρέπονται μασάζ, γιόγκα, πιλάτες

Διευκρινίσεις σχετικά με την σταδιακή άρση των μέτρων,  η οποία αρχίζει από τις 06:00 της Δευτέρας, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Οι διευκρινήσεις του υφυπουργού αφορούν συγκεκριμένες εμπορικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, έδωσε μερικές οδηγίες για το θέμα της ευεξίας καθώς από τη Δευτέρα 4 Μαϊού, οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και να ασκούνται έξω ή σε παραλίες. Τόνισε, όμως, ότι εντός των κέντρων αισθητικής τα οποία ανοίγουν, δεν πρέπει να υπάρχουν παρανοήσεις και σημείωσε ότι  «για τις δραστηριότητες ευεξίας κάτω από κωδικούς κέντρων αισθητικής που αφορούν σε μασάζ, ατομικές πέρσοναλ προπονήσεις φυσικής κατάστασης, πιλάτες, γιόγκα και συναφή προγράμματα δεν επιτρέπονται. Η οποιαδήποτε άσκηση αυτών των δραστηριοτήτων θα συμπαρασύρει σε επίπεδο διοικητικών προστίμων και λοιπών συνεπειών για όλη την επιχείρηση».
Για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής είπε ότι η χωροταξική ανάπτυξη δραστηριοτήτων σύμφωνα με τις οδηγίες αποστάσεων που έχει θέσει το υπουργείο Ανάπτυξης θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά στους χώρους και τα περιγράμματα χρήσης που συνοδεύουν τις άδειές τους και τα πιστοποιητικά πυρασφάλειάς τους και μόνο.

https://www.aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here