Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι Ρομά – “Κανένα μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊο στους καταυλισμούς που αποτελούν υγειονομικές βόμβες”

0
Παιδιά παίζουν στον καταυλισμό των Ρομά, δίπλα στο Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014. Εβδομήντα οικογένειες Ρομά, εγγεγραμμένοι δημότες Χαλανδρίου ζουν στον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου από το 1970 που πρωτοεγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Το πρωί της Τρίτης έχει προγραμματιστεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατεδάφιση μέρους του καταυλισμού των Ρομά και η μεταφορά τους στο όρος Πατέρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Αντώνης Μπατζαλής.

Όπως τονίζει στους καταυλισμούς των Ρομά σε ολόκληρη την χώρα δεν έχει γίνει καμιά ενημέρωση για τον κορονοϊο συμπληρώνοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν διαθέτουν καν αντισηπτικά.

Οι καταυλισμοί αποτελούν υγειονομικές βόμβες καθώς δεν τηρούνται έτσι κι αλλιώς οι κανόνες υγιεινής. Ωστόσο λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, λόγω της διασποράς του κορονοϊου, πρέπει όπως τονίζει ο κ. Μπατζαλής όλες οι συναρμόδιες υπηρεσιες να ενσκήψουν στο πρόβλημα και να φροντίσουν για την ενημέρωση των πληθυσμών των καταυλισμών καθώς και για την παροχή υγειονομικού υλικού.

Όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος πανελλήνιας συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά στον δήμο Δυτικής Αχαϊας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου κ. Μυλωνά, ο οποίος άκουσε τα αιτήματά τους.

Τέλος, ενημερώνει ότι θα φροντίσει και για περαιτέρω επαφές τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και με την κεντρική εξουσία καθως όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του κινδύνου που εγκυμονείται στους καταυλισμούς και άμεσα να προχωρησουν στην λήψη μέτρων.

https://flashstars.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here