Κωνσταντινόπουλος:«Οι πρόσφυγες θα ενταχθούν μόνο αν βρουν εργασία και η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικά χέρια στον πρωτογενή τομέα, την οικοδομή, την εστίαση»

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Γ. Ντούνος – Χ. Κούτρας):

Στην Τρίπολη ήδη φιλοξενούνται 300 πρόσφυγες σε διαμερίσματα. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να γίνει μια σωστή και δίκαιη κατανομή για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Κατά την άποψή μας η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας την οποία αποδέχτηκε ο κ. Τσίπρας είναι μια κακή συμφωνία που δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μόρια δε δημιουργήθηκε τώρα. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συντελούνταν στη Μόρια βιασμοί μικρών παιδιών και δυστυχώς σήμερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου με τη ΝΔ. Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε Υπουργό την κα Παπακώστα η οποία έλεγε ότι οι μετανάστες είναι κατσαρίδες.

Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα, όπως πρώτοι εμείς τα δημιουργήσαμε. Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στα κυκλώματα των λαθρομεταναστών ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κινούνται ανεξέλεγκτα, ότι η χώρα δεν είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.

Ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ως παράδειγμα ότι στη Λιβαδειά υπάρχουν 300 πρόσφυγες και από αυτούς «ζουν» 30 ελληνικές οικογένειες. Αυτή είναι η λογική; Να φέρνουμε μετανάστες για να «ζουν» κάποιες οικογένειες; Αυτό είναι το αντισταθμιστικό όφελος σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ. Άποψή μας είναι ότι οι πρόσφυγες αυτοί, διότι κάποιοι θα μείνουν τελικά στη χώρα μας, πρέπει να βρουν εργασία στην Ελλάδα. Όχι να εργάζονται οι Έλληνες και αυτοί να κάθονται. Στην Τρίπολη για παράδειγμα, από τους πρόσφυγες που έχουν έρθει, δεν έχει βρει δουλειά ούτε ένας. Άρα λοιπόν πρέπει σύντομα και γρήγορα να δημιουργηθούν υποδομές στη χώρα ώστε αυτοί οι άνθρωποι να ενσωματωθούν και να έχουν εργασία και όχι να κάνουμε ρουσφέτια για να «ζουν» 20 οικογένειες από τους πρόσφυγες

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ορίζει συγκεκριμένα κριτήρια με βάση τα οποία διαχωρίζει ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι είναι μετανάστες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here