Κύριε δήμαρχε, δεν ανοίγουμε ποτέ τρύπες ούτε αφήνουμε άλλους να ανοίγουν τρύπες …, θα βουλιάξουμε!!!

0

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Θεωρούμε σημαντικό να καταθέσουμε κάτι , που δυστυχώς είναι αυτονόητο , έμπρακτα και διαχρονικά φαίνεται  πλέον ολοφάνερα,  δεν το καταλαβαίνουν πολλοί πρόκριτοι, προεστοί και συμπολίτες μας.

Όταν λέμε να αναρτήσουμε  χωρίς έξοδα δύο φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του δήμου μας για την Εθνοσυνέλευση και την Σχολή Καρυτσιώτη ,  αυτά που έχουμε, δεν το λέμε για να προβάλλουμε τον Καρυτσιώτη, αλλά για να προβάλλουμε τον τόπο μας, που δεν  είναι μιά μικρή πλατεία,  αλλά ολόκληρος ο δήμος μας , η Κυνουρία ,η Πελοπόννησος και η πατρίδα μας. Όταν προβάλλουμε τους γείτονες μας ας πούνε  Τσάκωνες και ας πούμε την όμορφη Καστάνιτσα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  προβάλλουμε τον τόπο μας. Όταν προβάλλουμε τον τόπο μας δεν το κάνουμε για τους ντόπιους φίλους μας, αυτοί τα γνωρίζουν όλα,  αλλά το κάνουμε για τους πιθανούς επισκέπτες μας.ΟΤΑΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗ  ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

ΓΙΑΤΙ να υπάρχει ΤΟΣΗ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΙΑ για το ιστορικό Άστρος και τον τόπο μας γενικά. Ας το ξαναπούμε . Δεν  λέμε ούτε θέλουμε  να προβάλλουμε τον Καρυτσιώτη,,, ούτε μια μικρή πλατεία , αλλά τον τόπο μας ,  την «γούβα» μας, ολόκληρο το δήμος μας , τη Κυνουρία ,τη Πελοπόννησο  και τη πατρίδα μας.

Η κεντρική σελίδα της  καινούργιας ιστοσελίδας του δήμου μας που έγινε πρόσφατα , χωρίς μία φωτογραφία  και μία αναφορά για την πρωτεύουσα του δήμου μας το ιστορικό Άστρος και ότι έχουμε, την Εθνοσυνέλευση και την Σχολή Καρυτσιώτη,  είναι μιά ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣ της τοπικής κοινωνίας.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ,  με αυτά  τα αυτονόητα που δεν κάνουμε διαχρονικά , ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΟΎΜΑΣΤΕ. ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ.

Ακούσαμε ο δήμαρχος  «κοσκινάει»….  και θέλει να κάνει μια ολική αναμόρφωση της σελίδας που πρέπει να γίνει σωστά, μελετημένα  καί με «κόστος» και δεν πρέπει να γίνουν μπαλώματα. Με τη νέα θητεία θα το βάλλει μπροστά από την αρχή!!! Έλεος πια.

Η πρόσφατη αλλαγή δεν ήταν ένα μεγάλο «μπάλωμα» ?  Μήπως ήταν ένα «μπάλωμα» για να σβήσουμε το Άστρος? Γιατί δεν την «ξεμπαλώνει» και να βάλλει κάτι και από το Άστρος ? Για να προσθέσει δύο φωτογραφίες, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ? Γιατί έκανε ΠΡΟΣΦΑΤΑ τις  άλλες μεγάλες αλλαγές ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ  ? Δεν το καταλαβαίνει ,δεν μπορεί η δεν θέλει?  Σε ποιούς απευθύνεται. Έλεος πια…… Για τι να περιμένουμε την επόμενη θητεία… να ανεβάσουμε δύο φωτογραφίες στη κεντρική σελίδα … γιατί ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ  δεν προσθέτει δύο φωτογραφίες  μαζί με τα πρόσφατα  «μπαλώματα»…Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από το 2014 .

Οι φίλοι μας και οι γείτονες μας , όλοι είμαστε στη ίδια βάρκα της Θυρέας ,δεν περισσεύει κανένας ,δεν ανοίγουμε ποτέ τρύπες ,ούτε αφήνουμε άλλους να ανοίγουν τρύπες …,γιατί τελικά θα βουλιάξουμε και θα πνιγούμε όλοι στο τέλος ……

Όταν κάποιος μας επισκέπτεται δεν έρχεται να δει μόνο μια πλατεία, πάντοτε βλέπει περισότερα ας το καταλάβουμε…. Ας το πούμε διαφορετικά και επιγραμματικά ,είναι στο συμφέρον μας να προβάλλουμε τους γείτονες μας  (και είναι στο συμφέρον μας να μην αυτοπυροβολιόμαστε), τελεία και πάβλα.Ο δήμαρχος μας δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να προβάλλει τον τόπο μας. ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το υποσχέθηκε.Τελικά ο κοινός νους θα επικρατήσει.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πηγές

Οι φωτογραφίες από την κεντρική ιστοσελίδα του δήμου μας τα λένε όλα. – astrosgr.com

Άστρος Κυνουρίας : Ιστορική αναδρομή – astrosgr.com

 «Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία» από την ιστοσελίδα  του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ   και  άλλα που τα “ξέχασαν”, 1-4. – astrosgr.com

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ Ἱστορίαι (2.27.1-2)

[2.27.1] “Ἀνέστησαν δὲ καὶ Αἰγινήτας τῷ αὐτῷ θέρει τούτῳ ἐξ Αἰγίνης Ἀθηναῖοι, αὐτούς τε καὶ παῖδας καὶ γυναῖκας,…..2.27.2] ἐκπεσοῦσι δὲ τοῖς Αἰγινήταις οἱ Λακεδαιμόνιοι ἔδοσαν Θυρέαν οἰκεῖν καὶ τὴν γῆν νέμεσθαι, ….ἡ δὲ Θυρεᾶτις γῆ μεθορία τῆς Ἀργείας καὶ Λακωνικῆς ἐστίν, ἐπὶ θάλασσαν καθήκουσα. καὶ οἱ μὲν αὐτῶν ἐνταῦθα ᾤκησαν, οἱ δ᾽ ἐσπάρησαν κατὰ τὴν ἄλλην Ἑλλάδα”.

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ