Κώστας Βλάσης:Είναι αδιανόητο το Παναρκαδικό Νοσοκομείο να λειτουργεί με έναν αναισθησιολόγο!

0

Κώστας Βλάσης: «Είναι αδιανόητο το Παναρκαδικό Νοσοκομείο να λειτουργεί με έναν αναισθησιολόγο! Στην Ελλάδα του 2018 ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ‘’κατάφεραν’’ να εκθέτουν τους πολίτες σε κίνδυνο και ταλαιπωρία αφήνοντας τα νοσοκομεία της χώρας με μεγάλα κενά σε ιατρικό προσωπικό και όχι μόνο!!»

Την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε αναισθησιολόγους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ζήτησε, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές κ.κ. Φωτήλα και Οικονόμου.

Στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης μέχρι πριν ένα μήνα υπηρετούσαν τέσσερις αναισθησιολόγοι. Για λόγους υγείας δύο από αυτούς απέχουν των καθηκόντων τους και δεν προβλέπεται να επανέλθουν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη αναισθησιολόγος διορίστηκε στο νοσοκομείο Μολάων. Το αποτέλεσμα είναι το νοσοκομείο να έχει απομείνει με ένα αναισθησιολόγο από τις αρχές Ιουλίου.

Είναι σαφές πως το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης είναι ανθρωπίνως αδύνατον να λειτουργήσει με μόλις έναν αναισθησιολόγο, πόσο μάλλον όταν στους θερινούς μήνες αυξάνονται τα περιστατικά νοσηλείας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο χειρουργικός τομέας αναγκαστικά υπολειτουργεί με έναν αναισθησιολόγο και προτείνεται η διακομιδή των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Η έλλειψη σε αναισθησιολόγους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης δημιουργεί μια πολύ επικίνδυνη συνθήκη όχι μόνο για τους κατοίκους της Αρκαδίας αλλά και ολόκληρης της Ν. Πελοποννήσου.

Για το λόγο αυτό ο κ. Βλάσης ζητά να πληροφορηθεί αν η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι ενήμερη για την εν λόγω κατάσταση αλλά και πως σκοπεύει να καλύψει άμεσα το κενό της κρίσιμης αυτής ειδικότητας.

Παραθέτουμε την ερώτηση:


01.08.2018

Α.Π. 529

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Σημαντικές ελλείψεις σε αναισθησιολόγους στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Η έλλειψη ιατρών ειδικοτήτων συνεχίζεται στις μονάδες υγείας ανά τη χώρα. Στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης μέχρι πριν ένα μήνα υπηρετούσαν τέσσερις αναισθησιολόγοι. Για λόγους υγείας δύο από αυτούς απέχουν των καθηκόντων τους και δεν προβλέπεται να επανέλθουν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη αναισθησιολόγος διορίστηκε στο νοσοκομείο Μολάων. Το αποτέλεσμα είναι το νοσοκομείο να έχει απομείνει με ένα αναισθησιολόγο από τις αρχές Ιουλίου.

Είναι προφανές πως κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ανθρωπίνως αδύνατον ένας αναισθησιολόγος να καλύψει τις ανάγκες ενός νοσοκομείου σαν το Παναρκαδικό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνονται τα περιστατικά νοσηλείας. Και επειδή είναι αδύνατον να λειτουργήσει ο χειρουργικός τομέας σωστά και υπεύθυνα με την ύπαρξη μόνο ενός αναισθησιολόγου, προτείνεται η διακομιδή των επειγόντων περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία. Αυτό το γεγονός καθιστά την κατάσταση επικίνδυνη για τον κόσμο της Αρκαδίας αλλά και γενικά της νότιας Πελοποννήσου που εξαρτάται από την Τρίπολη για Νευροχειρουργικά, Παιδοχειρουργικά και Γναθοχειρουργικά περιστατικά.

 

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Είναι σε γνώση του το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης;
  2. Πώς σκέφτεται να καλύψει άμεσα το κενό της κρίσιμης αυτής ειδικότητας για τη λειτουργία των χειρουργείων; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των σχετικών ενεργειών;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κωνσταντίνος Βλάσης

Ιάσονας Φωτήλας

Βασίλης Οικονόμου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here