Κώστας Βλάσης:«Να προχωρήσει άμεσα η συντήρηση και οι εργασίες αποκατάστασης στον οδικό άξονα Τρίπολης – Πατρών…

0

Κώστας Βλάσης:«Να προχωρήσει άμεσα η συντήρηση και οι εργασίες αποκατάστασης στον οδικό άξονα Τρίπολης – Πατρών (πρώην 111). Η Κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει άμεσα την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών!»

Την άμεση συντήρηση και αποκατάσταση των προβλημάτων του οδικού άξονα Τρίπολης – Πατρών, ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Ύποδομών & Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Ο οδικός άξονας Τρίπολης – Πατρών (Ε.Ο. 33 – πρώην 111), που διέρχεται από Αχαΐα, Αρκαδία και Ηλεία και εξυπηρετεί πολλούς ορεινούς Δήμους της Αρκαδίας αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών και «εγκυμονώντας» σοβαρούς κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα και την ασφάλεια των επιβατών τους.

Το βασικό πρόβλημα είναι η κατάσταση του οδοστρώματος, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, που καθιστούν ιδιαιτέρως επικίνδυνη την οδήγηση. Πέρα από τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του οδοστρώματος, απαραίτητες κρίνονται και εργασίες άρσης επικινδυνότητας, στις οποίες περιλαμβάνονται η αποκατάσταση βλαβών σε πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης, η προσθήκη πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, ο καθαρισμός των πρανών αλλά και η διαγράμμιση του οδοστρώματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Ο οδικός άξονας Τρίπολης – Πατρών εκθέτει τους διερχόμενους οδηγούς σε τεράστιο κίνδυνο και αυτό πρέπει να διευθετηθεί άμεσα. Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Πέραν αυτού, η συντήρηση και βελτίωση του εν λόγω οδικού άξονα θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά θα αποτελέσει και σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας μας».

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Βλάσης ζητά να πληροφορηθεί, από τον αρμόδιο Υπουργό, αν προτίθεται να προχωρήσει σε σε εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και άρσης επικινδυνότητας στον οδικό άξονα Τρίπολης – Πατρών και βάσει ποιου χρονοδιαγράμματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που διέρχεται από την Αρκαδία.

Παραθέτουμε την ερώτηση:

 

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2018

Α.Π.: 428

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χ. Σπίρτζη

Θέμα: Αποκατάσταση οδικού άξονα Τρίπολης – Πατρών (Ε.Ο. 33 – πρώην 111)

Ο οδικός άξονας Τρίπολης – Πατρών (Ε.Ο. 33 – πρώην 111), που διέρχεται από Αχαΐα, Αρκαδία και Ηλεία και εξυπηρετεί ιδιαίτερα πολλούς ορεινούς Δήμους της Πελοποννήσου, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών και «εγκυμονώντας» σοβαρούς κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα και την ασφάλεια των επιβατών τους.

Το βασικό πρόβλημα είναι η κατάσταση του οδοστρώματος, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, που καθιστούν ιδιαιτέρως επικίνδυνη την οδήγηση. Πέρα από τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του οδοστρώματος, απαραίτητες κρίνονται και εργασίες άρσης επικινδυνότητας που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση βλαβών σε πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης, την προσθήκη πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, τον καθαρισμό πρανών αλλά και την διαγράμμιση του οδοστρώματος.

Οι παραπάνω εργασίες θα συντελέσεουν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων και θα διασφαλίσουν την ασφαλέστερη διέλευση των οδηγών. Επιπλέον, ο εν λόγω οδικός άξονας έχει ζωτική σημασία για τη σύνδεση πόλεων και χωριών της περιοχής αλλά και τη μεταφορά προϊόντων, ενώ η βελτίωσή του θα αποτελέσει βάση για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός

α) Θα προχωρήσετε σε εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και άρσης επικινδυνότητας στον οδικό άξονα Πατρών – Τριπόλεως; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

β) Σε ποια τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, που διέρχονται από την Αρκαδία, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης και ποιες θα είναι αυτές;

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

 Κωνσταντίνος Βλάσης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here