Κώστας Βλάσης: Η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη είχε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης για τη χώρα μας & Η πρόθεση μας εξ αρχής ήταν η δημιουργία μίας κλειστού τύπου δομής στη Μόρια…

0
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι»:
– Η χθεσινή Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη είχε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης για τη χώρα μας, αλλά και αυστηρές προειδοποιήσεις προς την Τουρκία. Κάθε μέρα που περνά γίνεται σαφές ότι κερδίζουμε ολοένα και περισσότερους συμμάχους.
– Ο κ. Ερντογάν επιμένει να προκαλεί καθημερινά ευρισκόμενος σε έντονο εκνευρισμό λόγω των εσωτερικών προβλημάτων στη χώρα του, αλλά και γιατί βλέπει ότι στερείται της στήριξης της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας.
– Εμείς θέλουμε να λειτουργούμε ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή. Επιδιώκουμε την ειρήνη και θέλουμε να κάνουμε διάλογο για το ένα και μοναδικό ζήτημα που μας χωρίζει με την Τουρκία: τη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας.

– Η πρόθεση μας εξ αρχής ήταν η δημιουργία μίας κλειστού τύπου δομής στη Μόρια, που όμως δεν προχώρησε λόγω και των έντονων αντιδράσεων των κατοίκων. Θεωρώ ότι τα πρόσφατα γεγονότα καταδεικνύουν την ανάγκη να επιταχυνθεί η δημιουργία μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής, που θα είναι ασφαλής και ανθρώπινη και θα εμφυσήσει το αίσθημα ασφάλειας τόσο στους διαμένοντες όσο και στις τοπικές κοινωνίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ