Λαϊκή αγορά – Άμεση η ανάγκη κυκλοφοριακής αγωγής στο δήμο μας και στους ενήλικες!!

0

Αυτή την εβδομάδα με χαρά είδαμε ότι ξεκίνησαν με επιτυχία οι δράσεις ενημέρωσης κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία του δήμου μας (Δείτε εδώ) από το Α.Τ Β.Κυνουρίας.

Σήμερα γίναμε μάρτυρες απαράδεχτων φαινομένων και της αποδοχής παραπόνων από δημότες μας  και για αυτό σας δείχνουμε και τις σχετικές φωτογραφίες,για το χάλι που επικρατεί στην νέα λαϊκή.αγορά.

Αυτοκίνητα σταθμευμένα επάνω σε ράμπες ΑμεΑ και στο πεζοδρόμιο διάβασης ηλικιωμένων και τυφλών .Ανύπαρχτα σήματα οδικής κυκλοφορίας για την είσοδο και έξοδο από το πάρκινγκ. Παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στον δρόμο…Ηλικιωμένες κυρίες να ψάχνουν πού είναι η είσοδος της λαϊκής αγοράς …

Η λαϊκή ξεκίνησε να λειτουργεί από τις εορτές και η βασική σηματοδότηση ασφαλείας είναι ανύπαρκτη...θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος από τον δήμο που να ελέγχει και να βοηθάει στην καλή λειτουργία μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραπάνω ελλείψεις.

Δυστυχώς, στο δήμο μας δεν έχουν κατακτηθεί στοιχειώδεις κανόνες οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφοριακής αγωγής. Ι.Χ και μηχανάκια κινούνται σε κεντρικά σημεία με ό,τι ταχύτητα επιθυμεί ο οδηγός, αδιαφορώντας για πεζούς κι άλλους ανθρώπους.

Ποτό και οδήγηση αποτελεί «μαγκιά» το ίδιο οι σπασμένες εξατμίσεις,αντί για καταδικαστέα συμπεριφορά. Αυτοκίνητα κινούνται και σταθμεύουν όπου τους βολεύει στην πλατεία ,στους δρόμους.σε ράμπες ΑμεΑ ,διαβάσεις τυφλών,παραβιάζοντας τα δικαιώματα πεζών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένων και παιδιών. Οι ποδηλατόδρομοι είναι ανύπαρκτοι!!

Αποτελεί συχνό φαινόμενο η μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων οδικής συμπεριφοράς όπως το να βγάζεις φλας όταν στρίβεις, να μην αφήνεις το αμάξι στη μέση του δρόμου κ.ο.

Πρόσφατα στην επιτροπή διαβούλευσης παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα για το κυκλοφοριακό στο κέντρο του Άστρους, την έδρα του δήμου μας.

Άμεση όμως είναι  η ανάγκη κυκλοφοριακής αγωγής στους δημότες του  δήμου μας.

Μπορούν να προγραμματιστούν ενημερωτικές ημερίδες και στους ενήλικες!!όπως πρότεινε και ο Αστυνόμος κ.Γιαννίκος στην επιτροπή διαβούλευσης και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν φέρνοντας ειδικευμένους ομιλητές.

Η Δημοτική αρχή καλείται να επιλύσει άμεσα τα παραπάνω κυκλοφοριακά θέματα…

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ:Φώτης Τζιβελόπουλος & team Κοιν.Σ.Επ Promo Kynouria

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here