Λειτουργεί το ασανσέρ στο κτήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη & Άλλα δελτία τύπου…

0

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, το ασανσέρ στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, δίνοντας πλέον την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στον όροφο του εν λόγω κτηρίου, άτομα με κινητικά προβλήματα.

“Η ράμπα και ο ανελκυστήρας ήταν η ελάχιστη υποχρεώσή μας απέναντι στα άτομα με κινητικά προβλήματα και στους ηλικιωμένους, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στο κεντρικό της κτήριο” δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, παρουσία και του προέδρου της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκου Καραλή, αλλά και του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου.

Εργα για ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ)

Στην κυβέρνηση θα διαβιβάσει τα αιτήματα των αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όπως διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), οι οποίοι υπό τον πρόεδρό της Χρήστο Θεοδωρακόπουλο τον επισκέφθηκαν στην Τρίπολη, σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

“Θα διαβιβάσω τα αιτήματα στον υπουργό, είναι θέματα κυβερνήσεως τα περισσότερα” δήλωσε ειδικότερα ο Π. Νίκας ο οποίος δεσμεύθηκε, παράλληλα, ότι σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα πράξει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει το εισόδημα των αγροτικών οικογενειών.

Ιδιαίτερα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, στη διασφάλιση των αρδευτικών αναγκών, με τη συγκράτηση των ομβρίων μέσω λιμνοδεξαμενών και μικροφραγμάτων, την συντήρηση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας -σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους-, καθώς επίσης και στο θέμα της αναβάθμισης των λαϊκών αγορών.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ θα έχει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μπόλα

Σε συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα έχει στο επόμενο χρονικό διάστημα με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο, θα συζητηθεί η συνδρομή της πολιτείας για την αναβάθμιση, σε διεθνές επίπεδο, των σταδίων στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που ο Π. Νίκας είχε στην Τρίπολη, σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, με το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μπόλα.

“Είναι σχεδόν ανύπαρκτες οι υποδομές για κλασικό αθλητισμό στα στάδια της Περιφέρειας, δεν υπάρχει ούτε ένα με διεθνείς προδιαγραφές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, επισημαίνοντας ότι προσδοκά στη συνδρομή της πολιτείας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Συμμετοχή της Περιφέρειας στην Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo

Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo

Συνολικά 68 επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo, που θα γίνει στην Αθήνα (Metropolitan Expo Αττικής) το τριήμερο 7 με 9 Μαρτίου, στην οποία η Περιφέρεια θα μετάσχει με περίπτερο.

Από τις 68 αιτήσεις, οι 58 κατατέθηκαν μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, ενώ 10 αιτήσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

Συνεργασία Περιφέρειας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ

Τα επιτυχημένα παραδείγματα της Ολλανδία και του Ισραήλ στον πρωτογενή τομέα θα πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο προκειμένου η γεωργία στη χώρα μας -και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ειδικότερα- να έχει την εξέλιξη που πρέπει.

Αυτό συμφώνησαν, στη συνάντηση που είχαν σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρο Κίντζιο και εκπροσώπους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με θέμα την εισαγωγή της γεωργίας της πατρίδας μας στην ψηφιακή εποχή.

Η εν λόγω προσπάθεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του φορέα Agribator, θα γίνει με την υποστήριξη τόσο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και του ΕΜΠ.

Οπως τονίστηκε, οι πρώτοι στόχοι που έχουν τεθεί από τον Agribator για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ανάπτυξη της υλικοτεχνικής υποδομής, η ανάπτυξη των πρώτων καινοτόμων προϊόντων και η συνεισφορά στην βιοκυκλική δράση “από το χωράφι στο ράφι”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here