Λινού: «Κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική – Άνοιγμα των σχολείων τμηματικά» [Βίντεο]

0

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο OPEN, εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στην Αττική, δηλώνοντας πως «υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει», ενώ, παράλληλα, υποστήριξε πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τμηματικά.

Πιο συγκεκριμένα, η κα. Λινού επισήμανε πως «φοβάμαι ότι υπάρχει κίνδυνος στην Αττική. Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα και μπορεί να βρεθούμε προ μεγάλων εκπλήξεων. Πρέπει να γίνουν πολλά τεστ και να αποφασίσουμε τμηματικά. Συμφωνώ ότι το χειμώνα έχουμε περισσότερα κρούσματα, όχι επειδή ο ιός έχει αλλάξει, αλλα επειδή είμαστε σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται», δηλώνοντας παράλληλα σχετικά με τα σχολεία πως  «πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια κι όχι με ενιαία τακτική. Θα πρέπει να ανοίξουν όσα έχουν λίγα παιδιά, όσα βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Να μεγαλώσουν τα διαλείμματα και να αερίζονται για περισσότερη ώρα οι αίθουσες».

Τέλος, τόνισε ότι «εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι μέσα στο 2021 αυτή η κατάσταση θα τελειώσει. Πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφόρά, αλλά και από την ευχέρια να αποκτήσουμε εμβόλια», σημειώνοντας ότι η Πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως οι Ρομά.

Δειτε εδώ βιντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here