Λοιμωξιολόγοι: Αναβολή της συνεδρίασης για τα νέα μέτρα -Πότε τελικά οι αποφάσεις

0

Αναβάλλεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι ειδικοί θέλουν να εξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι δεν θα συνεδριάσουν αύριο για την τελική τους εισήγηση στην Κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να γίνει την Παρασκευή, οπότε θα και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα.

Αύριο, Τετάρτη εκτιμάται ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων  κορωνοϊού θα είναι ιδιαίτερα υψηλός  και οι επιστήμονες θέλουν να εξετάσουν εάν αυτό οφείλεται στο τριήμερο της καθαράς Δευτέρας ή αν υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Χαλαρώνει το ωράριο απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν ανάψει το «πράσινο φως», το πρώτο μέτρο που θα χαλαρώσει θα είναι η απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα. Μέχρι τώρα για Σάββατο και Κυριακή ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Αυτό που εξετάζεται και αναμένεται να κλειδώσει είναι το ωράριο για τα Σαββατοκύριακα να ξεκινάει από τις 9 το βράδυ και έναρξη του μέτρου από το Σαββατόκύριακο (20 – 21 ή 27 – 28 Μαρτίου). Οι ειδικοί οδηγούνται προς την κατεύθυνση αυτή συνυπολογίζοντας και την κόπωση των πολιτών, από τον συνεχή εγκλεισμό, καθώς και ότι η μέρα πλέον μεγαλώνει και οι πολίτες θα μπορούν να κινηθούν για περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συνωστισμού.

Επιπλέον το δεύτερο μέτρο που φαίνεται ότι θα σταματήσει να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο δήμο με αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6. Υπενθυμίζεται πως έως και σήμερα το sms στο 13033 με το κωδικό 6 προβλέπει την μετακίνηση για σωματική άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο χωρίς τη χρήση ΙΧ.

Προς άνοιγμα τα κομμωτήρια τη Δευτέρα 22 Μαρτίου

Ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων είναι και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Πως φαίνεται τα κομμωτήρια θα είναι αυτά που θα πάρουν το πράσινο φως προκειμένου να επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται πως τα κομμωτήρια και την προηγούμενη φορά που ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων άνοιξαν επαναλειτούργησαν πρώτα, καθώς όπως φάνηκε δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν και οι αποφάσεις για το άνοιγμα των υπολοίπων δραστηριοτήτων βάσει της συμβολής τους στη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, όπως είπαμε, όλα θα κριθούν στη σύσκεψη και στις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων…

Δείτε ακόμη:aftodioikisi.g

Lockdown: Χαλαρώνει η απαγόρευση του ωραρίου μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα

Μπορούν οι πολίτες να αποφασίσουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ