Μήνυμα για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, στην Τρίπολη

0

Η αντίσταση των Ελλήνων εναντίον των δυνάμεων της τριπλής Ναζιστικής και Φασιστικής κατοχής πραγματοποιήθηκε από αντιστασιακές οργανώσεις που ανήκαν σε διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος.

Το σημαντικότερο γεγονός της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, απετέλεσε η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, γεγονός που έκαμνε ιδιαίτερη εντύπωση στους αγωνιζόμενους για την Ελευθερία λαούς.

Σημαντικότατο αλλά λησμονημένο γεγονός, είναι η συμφωνία του Δυρραχίου, κοντά στα σύνορα της Αρκαδίας, μεταξύ των μελών των δύο αντιθέτων πολιτικά μεγαλύτερων οργανώσεων.

Οι Ναζιστές και οι Φασίστες, σε αντίποινα για τη μεγαλειώδη αντίσταση του Ελληνικού λαού, αιματοκύλισαν αμάχους και γυναικόπαιδα.

Σαν σήμερα στο Μονοδενδρι, 118 Έλληνες πατριώτες μεταφέρονται -κυρίως από τη Σπάρτη- και εκτελούνται.

Η Αρκαδια πλήρωσε εξαιρετικά μεγάλο φόρο αίματος στη Μεγαλόπολη, στην Κανδαλο, στα Αλώνια Αλέας Τεγέας, στο Μαηθαναση, στην οδό Ταξιαρχων στην Τρίπολη.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας τιμούμε την Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής και δηλώνουμε ότι η χώρα μας θα είναι ανεξάρτητη και ενωμένη και ότι η μάχη απέναντι στον ιμπεριαλισμό είναι διαρκής.

Τρίπολη, 26-11-2023
Γεώργιος Φαράντος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ