Μήνυμα προς τις Ομογενειακές Οργανώσεις στο Εξωτερικό

0

ΤΟΜΕΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Μήνυμα προς τις Ομογενειακές Οργανώσεις στο Εξωτερικό

   Τα μέλη του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους αγώνες που δίνει ο απόδημος  οργανωμένος Ποντιακός Ελληνισμός  στο εξωτερικό για να αναγνωριστεί η γενοκτονία από όσο το δυνατόν περισσότερα εθνικά Κοινοβούλια.

Η τραγωδία με τις εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους αδελφούς Ποντίους, οι μέθοδοι εξόντωσής τους, οι θανατηφόρες κακουχίες, οι ατελείωτες εξοντωτικές πεζοπορίες στις οποίες υποβλήθηκαν, η προσφυγιά και όλα όσα συνθέτουν το έγκλημα που συντελέστηκε σε  βάρος των Ελλήνων του Πόντου δεν ξεχνιούνται.

Η Τουρκία παρόλο που είναι  η αποκλειστική υπόλογος για τον αφανισμό και τον εκτοπισμό της Ελληνικής Μειονότητας  από την περιοχή του Μικρασιατικού Πόντου, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε για το έγκλημά της αλλά ούτε καν  ζήτησε συγνώμη.

Μπορεί οι Νεότουρκοι να έκαψαν τα χωριά και τις Πολιτείες του Πόντου, η μνήμη όμως δεν καίγεται.

Πέρασαν 26 χρόνια από τότε που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο η γενοκτονία και θεσπίστηκε η μέρα μνήμης της.

Σήμερα είναι πολύ σημαντικό όλα τα κόμματα της Πατρίδας μας ενωμένα να διεκδικήσουμε την πλήρη διεθνή αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας.

Αιωνία η μνήμη σε όσους έχασαν την ζωή τους τα χρόνια που διήρκησε ο διωγμός τους από τα πατρογονικά τους χώματα.

 

Με εκτίμηση

Κατερίνα Αυξεντίου

Γραμματέας Τομέα Απόδημου Ελληνισμού

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here