Μήνυμα του Γεωργίου Φαράντου για την 200 στη επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

0

Η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε η κορυφαία στιγμή του αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Υπήρξε η στιγμή κατά την οποία ο στρατηγικός νους του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε συνδυασμό με τη γενναιότητα και την παλικαριά των Ελλήνων πολεμιστών, εξουδετέρωσε την εχθρική εστία στην καρδιά της Πελοποννήσου και έδωσε το στρατηγικό πλεονέκτημα στους Έλληνες. Υπήρξε το εφαλτήριο για την τελική νίκη και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον καταπιεστικό ζυγό.

Οι επαναστάσεις προκαλούνται από τον ξεσηκωμό και την αντίσταση των καταπιεζομένων εναντίον των καταπιεστών τους. Στην Ελληνική Επανάσταση, η μακραίωνη σκλαβιά του λαού μας, η καταπίεση που υφίσταντο οι Έλληνες, οδήγησε στο συνειδητό αγώνα τους προκειμένου να αποκτήσουν την Ελευθερία τους και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους και τη χώρα τους.

Τιμούμε τη 200στη επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως και την 200στη επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, ως τον αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση. Ως έκφραση της βούλησης ενός λαού που έζησε και δημιούργησε επί χιλιετίες στην περιοχή του, επιδιώκοντας και σήμερα να συμβιώσει με τους υπόλοιπους λαούς στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού και της τήρησης των διεθνών συνθηκών και δικαιωμάτων.

Τρίπολη, 23-09-2021

Γεώργιος Ι. Φαράντος

Μεταδιδάκτωρ Ερευνητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here