Μήνυμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το Πάσχα & Άλλα νέα…

0
Μήνυμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το Πάσχα

Posted: 21 Apr 2022 09:57 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο μήνυμά του για το Πάσχα σημειώνει:

“Η Ανάσταση αποτελεί βεβαιότητα, είναι ελπίδα, δημιουργεί αισιοδοξία, μας γεμίζει από αγάπη και ανθρωπιά.

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα”.

Στα 351 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου – 101 οι νοσηλείες

Posted: 21 Apr 2022 09:55 AM PDT

Σε 351 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 5 είναι στις ΜΕΘ.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 6.755.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 21 Απριλίου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 21 Απριλίου 2022 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.755. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.266.368 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 48,9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 196 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.786 (3,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 284 (67,6% άνδρες) με διάμεση ηλικία 71 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 157 (55,28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 127 (44,72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.588 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 195 (ημερήσια μεταβολή -15,58%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 218 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 43 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.808 θάνατοι. Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου καταγράφηκαν 351 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 152.579.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 69, στην Π.Ε. Αρκαδίας 45, στην Π.Ε. Κορινθίας 96, στην Π.Ε. Λακωνίας 42 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 99.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου- συνολικά 101 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 15, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 7, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 8, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 29 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 21 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 21 (τα 2 στη ΜΕΘ).

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επισκέφθηκε την “Κιβωτό του Κόσμου”, στην Καλαμάτα

Posted: 21 Apr 2022 09:54 AM PDT

Την δομή στην Καλαμάτα του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού “Κιβωτός του Κόσμου” επισκέφθηκε το μεσημέρι σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης προσέφερε δώρα στα φιλοξενούμενα στην δομή παιδιά, ενώ συνομίλησε τηλεφωνικά και αντάλλαξε ευχές με τον εμπνευστή της πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνδράμει την σημαντική αυτή προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει, μεταξύ άλλων, πίστωση 70.000 ευρώ για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στον χώρο της εν λόγω δομής.

Σε δηλώσεις του, στη συνέχεια, ο Π. Νίκας στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο σημαντικό είναι για την Καλαμάτα να φιλοξενεί τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή, ενώ σημείωσε και τη σημαντική συνεισφορά της οικογένειας του Κώστα Καρέλια που δώρισε τον χώρο και τα οικήματα στα οποία φιλοξενείται η “Κιβωτός του Κόσμου” στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου.

Επεκτείνεται το αντικείμενο των αντιπλημμυρικών εργασιών εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας

Posted: 21 Apr 2022 09:53 AM PDT

Επιπλέον εργασίες προστίθενται στο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας, που χρηματοδοτείται με πίστωση 79.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο καλείται να υλοποιήσει ο “Μορέας” Α.Ε.

Ειδικότερα, με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα αφ’ ενός στις περιοχές εκατέρωθεν του περιμετρικού δρόμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και αφ’ ετέρου στην περιοχή του οικισμού Πήδημα.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω απόφαση του υπουργού δίνεται εντολή στον παραχωρησιούχο “Μορέας” Α.Ε. να προβεί στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πήδημα του Δήμου Καλαμάτας, όπως επίσης και στις περιοχές εκατέρωθεν του περιμετρικού της Καλαμάτας, από το Πολιτέικο ρέμα (1 και 2) μέχρι και το ρέμα Κερεζένια.

Η σχετική απόφαση αποτελεί τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του Κ. Καραμανλή, η οποία αναφερόταν σε συμπληρωματικές εργασίες -στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης του πιο πάνω οδικού έργου- “για την επείγουσα αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών ανάντι και κατάντι του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα – Καλαμάτα και της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, ως προς τις εντελλόμενες εργασίες”.

Την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μπορείτε να δείτε εδώ:

Απόφαση 6ΜΘ6465ΧΘΞ-7Ω5

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.”

Posted: 21 Apr 2022 09:52 AM PDT

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης, που εκ μέρους του πιο πάνω ΑΟΤΑ υπέγραψε ο διευθύνων του σύμβουλος Μαρίνης Μπερέτσος είναι η υλοποίηση μελέτης προδιοαγραφών υποέργων και μουσειογραφική μελέτη χώρων της πράξης “Μοριάς Τόπος Ηρώων”, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

Posted: 21 Apr 2022 09:51 AM PDT

Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Αντικείμενο της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης είναι η υλοποίηση της πράξης που αφορά στην παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στην Διεύθυνση Τεχνικών Εργων έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την πίστωση της προκαταβολής των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες του περυσινού καλοκαιριού

Posted: 21 Apr 2022 09:50 AM PDT

Τη δυνατότητα να εισπράξουν την προκαταβολή των αποζημιώσεων για τις πληγείσες από τις πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού αγροτικές εκμεταλλεύσεις δίνει στους πυρόπληκτους παραγωγούς η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Η εν λόγω απόφαση, ως προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρεται στους πυρόπληκτους παραγωγούς από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία το χρονικό διάστημα από 2 έως και 5 Αυγούστου 2021.

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ:

Απόφαση

Εκταμίευση 2.886.677,73 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 21 Apr 2022 09:49 AM PDT

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 2.886.677,73 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα με στελέχη του ΓΟΕΒ Παμίσου

Posted: 21 Apr 2022 09:48 AM PDT

Με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Παμίσου Βασίλη Δημόπουλο και το διευθυντή Κωνσταντίνο Χρυσανθακόπουλο συναντήθηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα που αφορούν τον οργανισμό και ειδικότερα αναλύθηκαν οι προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση της λειτουργικότητας των δικτύων, ενώ εξετάστηκαν και η πρόοδος των μελετών οι οποίες αφορούν στις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

Οπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Στ. Αναστασόπουλος, “η προσπάθεια μας ως Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας, της μεταποίησης και της προώθησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, αξιοποιώντας όλα τα σχετικά προγράμματα αλλά και συμμετέχοντας σε εθνικές και διεθνής εκθέσεις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ