Μήνυμα του υποψήφιου περιφερειάρχη με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκου Γόντικα για την 9η Μάη & Μήνυμα…

0

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας και Δήμαρχος Τρίπολης Βαγγέλης Γούργαρης σήμερα επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους στον Άγιο Νικόλαο στη Τρίπολη. Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στις 9 Μάη 1945 η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων, σφραγίζοντας τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

H επέτειος της 9ης Μάη, είναι η μέρα που σηματοδοτεί τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, του φονικότερου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα, δεν είναι η “Μέρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης”, όπως ανιστόρητα επιχειρείται να καθιερωθεί, τα τελευταία χρόνια,  απ’ τους εκπροσώπους αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος.

Τη μέρα αυτή τιμάμε όσους και όσες αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, όλους όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό “Άξονα”.

Στη νίκη επί του «Άξονα» συνέβαλαν όλες οι δυνάμεις που μετείχαν στον αντιχιτλερικό συνασπισμό. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης, του Κόκκινου Στρατού, καθώς και των εθνικοαπελευθερωτικών – αντιφασιστικών κινημάτων, ψυχή, οργανωτής και κύριος αιμοδότης των οποίων υπήρξαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα όπως και στη χώρα μας, με το ΕΑΜ και τις οργανώσεις του.

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο Α’ ήταν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, που οξύνθηκαν σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ανάμεσα στον άξονα Γερμανίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας από τη μια πλευρά και της Συμμαχίας ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας από την άλλη. Ο ναζισμός και ο φασισμός δεν ήταν παρά μορφές άσκησης εξουσίας του ίδιου συστήματος, του καπιταλισμού.

Η 9η Μάη 1945 είναι ένα ορόσημο που προκαλεί διαχρονικά, το μίσος των ιμπεριαλιστών για όσα συμβολίζει. Γι’ αυτό και σήμερα επιχειρούν λυσσαλέα να παραχαράξουν το περιεχόμενο της Αντιφασιστικής Νίκης, να εξισώσουν τους εγκληματίες ναζί-φασίστες με τους Κομμουνιστές, να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη ότι με μπροστάρηδες τους Κομμουνιστές νικήθηκε ο φασισμός.

Αυτό επιχειρούν να περάσουν και στη χώρα μας. Μια χώρα που είναι σπαρμένη με κόκκαλα και ποτισμένη με το αίμα όσων αντιστάθηκαν στο φασισμό. Μια χώρα που δεκάδες κωμοπόλεις και χωριά καταστράφηκαν από τους ναζί κατακτητές. Μια χώρα που οι προγονοί μας δημιούργησαν ένα από τα πιο ρωμαλέα αντιστασιακά, αντιφασιστικά κινήματα στην Ευρώπη.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, ενάντια στη λήθη της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και την παραχάραξη της ιστορίας, επιβάλλει την πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς εκλογές, την καταδίκη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ζήτω η μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών

Μήνυμα του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Κολιζέρα για την Ημέρα τις Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

 

Η 9η Μάη 1945 είναι η μέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Οι ναζί παραδίδονται άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό. Η 9η Μάη καθιερώνεται ως Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών! 

Αποδείχτηκε πως όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να νικήσουν και τον πιο ισχυρό αντίπαλο!

 

Μήνυμα του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Κολιζέρα για την Ημέρα τις Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Η 9η Μάη 1945 είναι η μέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Οι ναζί παραδίδονται άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό. Η 9η Μάη καθιερώνεται ως Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών!

Αποδείχτηκε πως όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να νικήσουν και τον πιο ισχυρό αντίπαλο!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθώντας να διαγράψει τη συλλογική μνήμη και να παραχαράξει την ιστορία, έχει καθιερώσει την 9η Μάη ως “Μέρα της ΕΕ”!

Δηλαδή να γιορτάζουμε την ΕΕ που φτιάχτηκε για να εξασφαλίσει ότι οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι!

Ας γιορτάσουμε λοιπόν τους 16,6 εκατ. άνεργους, τους 4,1 εκατ. άστεγους, τα 113 εκατ. που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, το 10,2% των μαθητών που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σχολείο, την προώθηση της απελευθέρωσης των ναρκωτικών, των θαλασσοπνιγμένων προσφύγων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, των μηχανισμών μόνιμης εποπτείας με ή  χωρίς μνημόνια που ζουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης και την ανασφάλεια.

Αυτή η Ευρώπη δεν είναι δική μας. Παλεύουμε για την Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη του σοσιαλισμού!

Όσο και να προσπαθεί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να ενισχύσουν ακροδεξιές – φασιστικές δυνάμεις και να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό, η αλήθεια είναι μία: Η 9 Μάη είναι η μέρα που τιμάμε όλους όσους αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, έδωσαν τη μάχη απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό!

Γι΄αυτό στις εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι συνταξιούχοι, να απομονώσουν τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, να μην παγιδευτούν από τα «προοδευτικά μέτωπα» του ΣΥΡΙΖΑ , να μη δώσουν εμπιστοσύνη στη ΝΔ και στα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, να προσπεράσουν τους εκβιασμούς, τις υποσχέσεις και τις νέες απάτες όλων αυτών που η πολιτική τους υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Εμπειρία υπάρχει πλούσια και όλα έχουν δοκιμαστεί.

Να κρίνουν με βάση τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες. Να στηρίξουν τη δύναμη εκείνη που δεν έλειψε από κανένα μικρό η μεγάλο αγώνα. Τη δύναμη που και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι στήριγμα, αποκούμπι, μπροστάρης στον αγώνα για τα δικαιώματα τους.

Γι’αυτό πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσει τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here