Μαγιορκίνης: Μη μας ξεγελά η μείωση στα κρούσματα – Σιγοβράζει ο κορονοϊός

0

H ενημέρωση για τον κορονοϊό από τους Χαρδαλιά – Μαγιορκίνη

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, αντικαθιστώντας σήμερα Τρίτη 25/8 τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Μαγιορκίνης: Η επιβράδυνση στα κρούσματα να μην μας εφησυχάζει

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στις αρχές Αυγούστου φαίνεται ότι έχει περιοριστεί, σημείωσε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού, μαζί με το υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι αυτή η ανακοπή της αύξησης των κρουσμάτων έρχεται ως αποτέλεσμα της γενικευμένης χρήσης μάσκας καθώς και της επιβολής περιοριστικών μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές.

Τόνισε ωστόσο ότι χρειάζεται επαγρύπνηση για την ανακοπή της πανδημίας και σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής χρήσης της μάσκας και την ανάγκη κοινωνικού περιορισμού όσων επιστρέφουν στα αστικά κέντρα από τις διακοπές.

Χαρδαλιάς: Eπιβεβλημένα τα τοπικά lockdown

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι όλες οι αποφάσεις κρίνονται από όλους, αλλά όχι τα πραγματικά στοιχεία. «Δεν κάνουμε διάκριση σε καμιά περιοχή. Όπου υπάρχει πρόβλημα λαμβάνονται μέτρα», τόνισε. Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε δεύτερο κύμα πανδημίας και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη, είπε. Αντιδρούμε σε κάθε αλλαγή των δεδομένων, και έφερε παράδειγμα τα Χανιά.

Τα στοιχεία δεν δείχνουν έξαρση του τουρισμού, επισήμανε για άλλη μια φορά και επικαλέστηκε τον σχετικό αλγόριθμο και τους ελέγχους που γίνονται ανάλογα με το προφίλ του ταξιδιώτη. Τόνισε δε, ότι είναι επιβεβλημένα τα τοπικά lockdown.

Έδωσε, δε, ιδιαίτερη έμφαση για την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι τώρα ενωμένοι «έχουμε δώσει τη μάχη με επιτυχία και μόνον έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε».

.dikaiologitika.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here