Ματαίωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Επετείου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης

1

Δελτίο Τύπου

Λαμβάνοντας υπόψη την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.22824/04.04.2020 (ΦΕΚ Β’ 1168) Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της όμοιας περί επιβολής του μέτρου του προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας μέχρι και τις 27 Απριλίου 2020, δεν δύναται να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των επαναστατημένων Ελλήνων, της οποίας οι εργασίες έλαβαν χώρα στο Άστρος κατά τον  Απρίλιο του 1823.

Βέβαια η παραπάνω ματαίωση σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές της ημέρας. Μιας ημέρας τιμής στους εκπροσώπους των Ελλήνων που συγκεντρώθηκαν στο Άστρος Κυνουρίας και ψήφισαν το νέο αναθεωρημένο Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως περισσότερο ελεύθερο και δημοκρατικό από εκείνο της Επιδαύρου. «Κάθε άνθρωπος από την στιγμή που βρεθεί στην ελληνική επικράτεια είναι ελεύθερος» ήταν το εμβληματικό ψήφισμα των επαναστατημένων Ελλήνων.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής,  θα πραγματοποιηθεί

 • σημαιοστολισμός στο χώρο διεξαγωγής της Β΄ Εθνοσυνέλευσης από το πρωί της 23ης  Απριλίου ως τη δύση του ηλίου της 24ης Απριλίου 2020.
 • φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δήμου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης και 24ης Απριλίου 2020.

Προσαρμοζόμενοι στις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε ως πλανήτης, οφείλουμε όλοι να συμμορφωθούμε στις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων, επιδεικνύοντας ανάλογο αίσθημα ευθύνης αλλά και τον πρέποντα σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Αρχίσαν οι προετοιμασίες για τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση .Ας αρχίσουμε με δύο ενέργειες , όχι άλλα λόγια ρε παιδιά.

  •Να ανοίξουμε οριστικά και αμετάκλητα, καθημερινα όχι μόνο για τις γιορτές μια φορά το χρόνο για τους επισήμους, τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Επιμένουμε για όλους τους φίλους μας o «Ιερός Χώρος » της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους δεν είναι το ιδιο πράγμα, βρίσκονται σε γειτονικό χώρο και συνορεύουν αλλά δεν είναι το ίδιο, έχουν ξεχωριστή ιστορική σημασία και διαφορετική σπουδαιότητα.

  Το σπουδαιότερο είναι να διακρίνουμε και να προβάλουμε πάντοτε όπου μπορούμε ,

  Στη Θυρεάτιδα γη η Θυρέα, όπως αποκαλούσαν την περιοχή περισσότερο από 3,000 χρόνια , σήμερα Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, υπάρχουν τρεις αρχαιολογικοί θησαυροί, που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επισκεπτούν κάποτε.
  1) Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους στο Άστρος Κυνουρίας (στεγάζεται στο παράρτημα της Σχολής Καρυτσιώτη του Αγιάννη)
  2) H Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη με το παράρτημα της στο Άστρος
  3) O «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

  Τα τρία αυτά μνημεία έχουν ιδιαίτερη, χωριστή σπουδαιότητα και σημασία που πρέπει να διακρίνουμε και να προβάλουμε πάντοτε όπου μπορούμε .

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here