Ματαίωση εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2020 στην Σίταινα

0

               ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΑΙΝΗΣ

                  Το  Δ.Σ. του Συλλόγου έπειτα από διαλογική συζήτηση κι έντονο προβληματισμό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του στις 11-6-2020, λαμβάνοντας υπόψη του τη μέχρι σήμερα επικινδυνότητα της πανδημίας του κορωνοϊού , το αβέβαιο και θολό τοπίο σε σχέση με το αύριο και τις αντικειμενικές δυσκολίες που ενδεχομένως θα προκύψουν ως προς την υλοποίηση των θεσμοθετημένων μας εκδηλώσεων  « Αντάμωμα Σιταινιωτών – Πολιτιστικός Αύγουστος» καθώς και το «Αντάμωμα της Συμπολιτείας του Πάρνωνα» που τη φετινή χρονιά συνδιοργανώνεται στο χωριό μας,

                                                  αποφάσισε ομόφωνα

  1. Τη ματαίωση  των προαναφερθέντων εκδηλώσεων  για το καλοκαίρι του 2020.
  1. Τη δραστηριοποίηση του Συλλόγου μας για το καλοκαίρι του 2020 στην κατεύθυνση της   πλήρους και λεπτομερούς καταγραφής, προστασίας και ανάδειξης των  μνημείων  της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (οχυρό Ζάγκολης, νερόμυλοι, ληνοί, γεφύρια, αλώνια , πηγάδια, ασβεστοκάμινα  κ.λ.π.).
  1. Την πλήρη καταγραφή, καθαρισμό και ανάδειξη των δεκάδων φυσικών πηγών του χωριού μας και με τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας.
  1. Την ανάδειξη και καθαρισμό μονοπατιών του χωριού μας και με τη συνεργασία της  Τοπικής Κοινότητας.
  1. Την προετοιμασία μας για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με την πλήρη καταγραφή και ανάδειξη όλων των ιστορικών στοιχείων  που αφορούν τη συμμετοχή της Σίταινας στην Εθνική μας Παλιγγενεσία.
  1. Τη διευθέτηση σημαντικών εκκρεμοτήτων και προβλημάτων που έχουν προκύψει μετά τη «διάλυση» του Συλλόγου των εν Αθήναις και Πειραιεί Σιταινιωτών.

Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για τη ματαίωση των εκδηλώσεων –πανηγυριών μας αλλά η κρίση της δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζουμε δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνειών.

Το αγαθό της δημόσιας υγείας υπερέχει όλων, είναι υπέρτατο και μη διαπραγματεύσιμο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here