ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

0

Αγαπητέ μαθητή/μαθήτρια

Η περίοδος προετοιμασίας και διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων θεωρείται μια πολύ δύσκολη περίοδος για πολλούς μαθητές, σε πολλά επίπεδα, αφού καλούνται στο τέλος της χρονιάς να δώσουν εξετάσεις που αντιλαμβάνονται ως καθοριστικές για την ακαδημαϊκή τους πορεία και εξέλιξη. Την περίοδο αυτή δοκιμάζονται οι αντοχές τους καθώς η πίεση που βιώνουν μπορεί να τους κάνει ευερέθιστους και ψυχολογικά ευάλωτους.

Η πανδημία COVID-19 και τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπισή της επέφεραν ξαφνικά σημαντικές και πρωτόγνωρες αλλαγές στην καθημερινότητά τους, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και πολλές άλλες προκλήσεις, όπως αβεβαιότητα, αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας τους, απομάκρυνση από τους φίλους, συμμαθητές, και σημαντικούς άλλους.

Η Β΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ του Π.Γ.Ν. “Αττικόν”, ευαισθητοποιημένη σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, διεξάγει μελέτη για την επίπτωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 στην ψυχική υγεία των μαθητών Γ’ Λυκείου.

Για το σκοπό αυτό, σε παρακαλούμε να διαθέσεις περίπου 10 λεπτά από τον χρόνο σου για να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί. H συμμετοχή σου είναι ανώνυμη και εμπιστευτική και οι πληροφορίες που θα δώσεις είναι απόρρητες, ενώ πρόσβαση σε αυτές θα έχουν αποκλειστικά και μόνο η ερευνητική ομάδα, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει από ποιον συμπληρώθηκε το κάθε ερωτηματολόγιο. Από την έρευνα αυτή θα προκύψουν παρουσιάσεις σε Ημερίδες και ερευνητικές δημοσιεύσεις με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό να απαντήσεις με ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις, καθώς με τη συμμετοχή σου στη μελέτη, θα συνεισφέρεις στην καλύτερη κατανόηση των ψυχοκοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζεις αυτή την περίοδο.

Επιλέγοντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί θα μεταφερθείς σε ασφαλή ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύνδεσμος ερωτηματολογίου:

https://redcap.uoa.gr/surveys/?s=RHREA4PKWX 

Ερευνητική ομάδα:

Ι. Γιαννοπούλου – Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής

Δρ. Π. Κορκολιάκου- Ψυχολόγος

Γ. Τριανταφύλλου – Παιδοψυχίατρος, Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ

Α. Δουζένης -Καθηγητής Ψυχιατρικής

Β΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Π.Γ.Ν. “Αττικόν”

e-mail: adolescents.survey@gmail.com

.orientum.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here