ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ  ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ  ΒΟΜΒΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

0

Γράφει ο ROBINSONAS.

Πάντα έτσι θα παίζεται έτσι το παιχνίδι του δυνατού και του αδυνάτου.

Δεν πρέπει να διαμοιραστεί ο όγκος αυτών των ανθρώπινων ερειπίων δημοκρατικώς; Η λογική και ο σεβασμός  των δικαιωμάτων  κάθε χώρας  αυτό υπαγορεύει , αλλά πούνε . Το ίδιο και στο εσωτερικό της πατρίδας , δε μπορείς να βουλιάξεις κάποιες περιοχές κάνοντάς τες γκέτο.

Για σκεφτείτε μερικοί εξ αυτών να εγκατασταθούν σε «απαγορευμένες» ζώνες όπως τα Βόρεια και τα Νότια προάστια. Να βιώσουν και να αισθανθούν στο σβέρκο τους οι κάτοικοι αυτών των εύπορων περιοχών την ανάσα όλων αυτών των «μιασμάτων» και «περιττών». Αμ πως !

Πάμε τώρα στο ψητό. Έχουν δίκιο, εντελώς, όλοι αυτοί οι αναλυτές και εκπρόσωποι κομμάτων να εκλαμβάνουν το πρόβλημα ως ευρωπαϊκό. Έχουν δίκιο να το αποσυνδέουν από ελληνικό και να το τοποθετούν στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Βερολίνου και των Βρυξελών. Και έχουν απόλυτο δίκιο να πιστεύουν πως ο όγκος των προσφύγων και των μεταναστών πρέπει να μοιράζεται ισομερώς σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάλογα με την πληθυσμιακή κατάσταση κάθε χώρας ξεχωριστά . Ουσιαστικά , δε νομίζω να τους ακούει  κανένας , αλλά ούτε και να μας πολυλαμβάνουν υπ ‘ όψιν. Αν υπάρχει δεδομένο στον κόσμο γι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα , με τις παράνομες εισροές ξένων  και μάλιστα οργανωμένο καλά από πλευράς Τουρκίας.

Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Μα για τα αυτονόητα και τα γνωστά. Επειδή η Ελλάδα παραμένει ο αδύναμος κρίκος της ευρωπαϊκής αλυσίδας. Μας διακατέχει μια μόνιμη μιζέρια , μια γκρίνια ,μια κακομοιριά . Είμαστε όλο αδικημένοι . Επειδή διαρκώς, από «αρχαιοτάτων» χρόνων σουλατσάρει στα καλύτερα ευρωπαϊκά σαλόνια με την παλάμη ανοικτή. Επειδή Ελλάδα ο πλήρης ορισμός επαιτείας και γκρίνιας. Επειδή Ελλάδα δύο πράγματα μαζί: δώσε και σώσε και προστάτευσέ με από τον κακό γείτονα εξ Ανατολών. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Με απλά λόγια. Εμείς χαμηλώσαμε το μπόι της Ελλάδας. Εμείς-πρωτίστως κάθε κυβέρνηση από το παρελθόν-μετατρέψαμε την χώρα σε ένα τεράστιο τουριστικό θέρετρο και σ ένα γιγαντιαίο φαγάδικο. Εμείς, κυρίως όλες οι κυβερνήσεις, πριονίσαμε την παραγωγική βάση της χώρας και έτσι την μετατρέψαμε σε μια ανυπόληπτη «παράγκα» πάνω σε παραλίες πλησίον των καταγάλανων νερών. Εμείς ανοίξαμε την πόρτα και υποδεχτήκαμε με ανοικτές αγκάλες, την ευκολία, το αραλίκι, τη λαμογιά και τα πλήθη των συνταξιούχων ακόμα και από ηλικία ούτε σαράντα ετών.

Για σκεφτείτε του, Περί τα δυόμισι εκατομμύρια νοματαίοι, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, θρέφουν τα υπόλοιπα οκτώ, Απίστευτο και όμως αληθινό.

Αυτή η πραγματικότητα. Αυτή η μοίρα μας. Αυτή η περπατησιά μας. Γι αυτό Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι μας έχουν ταξινομήσει στους παρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι είναι η Ελλάδα; Τουρισμός, παραλίες, βίζιτες, μουσακάς και σουβλάκια. Ε τότε ας γίνει και μια τεράστια χωματερή ανθρώπινων ψυχών. Κάπως έτσι

Και κάτι ακόμα. Το πιο ουσιαστικό. Αν η Ελλάδα διέθετε αναπτυγμένη οικονομία και παραγωγική βάση. Αν δηλαδή οι προδιαγραφές της χώρας συνέπιπταν με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε ο μεγάλος όγκος μεταναστών και προσφύγων θα είχε απορροφηθεί και ενσωματωθεί σε εργοστάσια, δημόσια έργα, χωράφια και στην αγροτική οικονομία. Βλέπετε εσείς τίποτα απ’ όλα αυτά;

Οι ευρωπαίοι, σου λένε «μωρέ ούτε εκατό χιλιάδες προσφυγομετανάστες δεν μπορείτε να απορροφήσετε;» Τίποτα; Ντιπ για ντιπ; Ε είστε αδιόρθωτοι, ανεπρόκοποι, άχρηστοι. Να καταλάβω τους Σύριους και αρκετούς Αφρικανούς που με κίνδυνο τη ζωή τους καταφθάνουν στην Ευρώπη. Να τους καταλάβω. Όμως εσείς είστε χειρότεροι απ’ αυτούς. Μπας και είστε λαθρεπιβάτες τριτοκοσμικών χωρών; Μπας;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here