Με ασυναγώνιστες τιμές ξεκίνησαν τις χειμερινές εκπτώσεις τα καταστήματα σήμερα

0

Με τιμές στο… πάτωμα κάνουν πρεμιέρα πλέον στα ανοιχτά καταστήματα οι χειμερινές εκπτώσεις. Η κίνηση μέχρι στιγμής είναι υποτονική, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα που μετά από πολύ καιρό θα δουν τις ταμειακές τους να δουλεύουν. Οι εκπτώσεις των καταστήματων πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο με τους καταστηματάρχες να κάνουν ότι μπορούν για να προσελκύσουν πελάτες προσφέροντας τα προϊόντα τους πολλές φορές σε χαμηλότερη τιμή κατά 50-60-70%, από την αρχική.

Οι μεγάλες εκπτώσεις ήταν σύνηθες φαινόμενο προς τα τέλη Φεβρουαρίου, στο τέλος των εκπτώσεων, με τους εμπόρους να προσφέρουν τα τελευταία τους «κομμάτια» σε ασυναγώνιστες τιμές.

ekptoseis7

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω πανδημίας και τα κλειστά καταστήματα για περισσότερο από ένα μήνα, οδήγησαν πολλούς επιχειρηματίες να πωλούν σχεδόν στο κόστος, θέλοντας έτσι, αφενός να προσελκύσουν πελάτες και αφετέρου να «τζιράρουν» καθώς τα ανοίγματά τους με ενοίκια, προμηθευτές, λογαριασμούς έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες.

Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα – Γενικοί κανόνες

Αναλυτικά, η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν για λιανεμπόριο, καταστήματα τροφίμων, κομμωτήρια, κουρεία και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και ώρα 6:00, έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 6:00, προβλέπει τα εξής:

– Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

– Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

ekptoseis67

– Το μήνυμα έχει διάρκεια 2 ωρών κατά την οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

– Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

– Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

ekptoseis3

ekptoseis6

– Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets) ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

.dikaiologitika.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here