Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η  38η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «O ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στη Τρίπολη

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η  38η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «O ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στο 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης που είχε οριστεί ως εξεταστικό κέντρο για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι συμμετέχοντες μαθητές επιλέχθηκαν μετά τον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Θαλής». Στόχος των διαγωνισμών  είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων. Οι πρωτεύσαντες μαθητές θα συγκροτηθούν σε ομάδες για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Το παράρτημα Αρκαδίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό «Θαλή» μαθητές του νομού μας :
α) Μπακάλη Χρήστο, της Β΄ Γυμνασίου, του Γυμνάσιου Άστρους και
β) Καραλή Δήμητρα, της Β΄ Λυκείου, του 3ου ΓΕΛ Τρίπολης,
και με τη συμμετοχή τους στη σημερινή Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα  τους εύχεται να συνεχιστούν οι διακρίσεις τους και η εκπλήρωση των ονείρων τους.

Επιπλέον, ως πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθηματικούς : Γιάννη Καρκαζή, Γιώργο Γκόνη, Χρήστο Κοζή, Αγγελική Λουμπαρδιά και Έλενα Διαμαντοπούλου για την βοήθεια που προσέφεραν εθελοντικά στη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας ώστε αυτή να είναι άρτια.

Η πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου για την περιφέρεια Πελοποννήσου και πρόεδρος του παραρτήματος Αρκαδίας της Ε.Μ.Ε.
Καλλιόπη Κωστοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here