Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που…

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίπολη 04/010/2018

Λαλίστατοι παρουσιάζονται οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. Πρωτοστατούντος του υμνητή του παλιού ΠΑΣΟΚ και σήμερα υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλή της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, Σπύρου Νικολόπουλου και ακολουθώντας η παράταξη της ΝΔ αποφάσισαν να καταγγείλουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για τραμπουκισμό και αντιδημοκρατικές πρακτικές!!!

Την ίδια ώρα και στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας την Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018, όλοι μαζί καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για διοργάνωση απεργίας στις 8 Νοέμβρη με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων». Την ίδια μέρα όλοι μαζί, αυτοί που λένε ότι νοιάζονται για την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, συζητούσαν για το ποια ιδιωτικοποίηση είναι καλύτερη για τους εργαζόμενους στα λιγνιτικά εργοστάσια και ορυχεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, αυτή της κυβέρνησης ή αυτή που λέει η ΝΔ !!! Και βέβαια ούτε κουβέντα για την οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων.

Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που:

  • «δημοκρατικά» δεν γράφουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια στην Πελοπόννησο με έδρα τη Μεγαλόπολη, αποφασίζοντας να μην το συζητήσουν καθόλου.
  • «δημοκρατικά» δεν στήριξαν την ομόφωνη απόφαση ΓΣ των εργαζόμενων στο ΚΔΑΥ Άστρους μαζί με το σωματείο τους και έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για την υπονόμευση του αγώνα των εργαζόμενων.
  • «δημοκρατικά» καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία όταν είχε έρθει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υπονομεύει το απεργιακό δικαίωμα.

Κατά τα άλλα περισσεύει η υποκρισία τους για ενότητα των εργαζόμενων.

Ονειρεύονται συνέδρια εργατικών κέντρων που στην πραγματικότητα θα είναι συνέδρια της εργοδοσίας και της αστυνομίας, όπως συνέβη και στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, όπου αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Εργατικό Κέντρο και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε συνδικαλιστές προκειμένου να συμμετέχουν στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου μετά από εντολή της Εισαγγελίας.

Αυτή την κατάσταση την θεωρούμε απαράδεκτη. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ταξικό εργατικό κίνημα, από όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες. Είναι καταδικαστέα.

Ο αγώνας ώστε να σταματήσει η νοθεία και ο παρασιτισμός στα Εργατικά Κέντρα και στα συνδικάτα και να υπάρξει πραγματική έκφραση των εργατών μέσα από μαζικές διαδικασίες χωρίς την αστυνομία και το κράτος, θα συνεχιστεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού Αρκαδίας να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να οργανώσουν τον αγώνα τους, να απαιτήσουν να συνεδριάσουν τα ΔΣ των σωματείων τους, να παρθούν αποφάσεις για απεργία στις 8 Νοέμβρη και να οργανώσουν την επιτυχία της μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει αντίστοιχες αποφά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ