Μοναδική Εξόρμηση Στον Πάρνωνα!

0

Την Κυριακή 24/11/2019 ο Σ.Α.Ο.Ο πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εξόρμηση του στο Κεδροδάσος του Πάρνωνα.

Στις 08.00 π.μ.  ξεκινήσαμε από την Τρίπολη 30 ορειβάτες που μέχρι τον Άγιο Πέτρο γίναμε 40. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία του Αγίου Πέτρου και ακολουθώντας καθοδική πορεία φτάσαμε στον Τάιο Ποταμό, απολαμβάνοντας την …  των φθινοπωρινών χρωμάτων των φυλλοβόλων δέντρων της περιοχής, όπως κερασιών, καστανιών, καρυδιών και … Διαβήκαμε το παλαιό πέτρινο γεφύρι και ανηφορίσαμε  προς τον Άγιο Νικόλαο, όπου στις ξύλινες  ..  που υπάρχουν εκεί ενημερωθήκαμε για την χλωρίδα και την πανίδα του πάρνωνα.

Συνεχίσαμε την πορεία μας προς την Μαλεβή μέσα από το καλοσυντηρημενό μονοπάτι και φτάνοντας στον  ΆγιοπετρίτικοΑή -Λιά  κατεβήκαμε στα Πετράλωνα που σε παλιότερες εποχές ήταν απαραίτητα για το αλώνισμα των σιτηρών.

Αρχίσαμε το μοναδικό στην Ελλάδα κεδροδάσοςτου Πάρνωνα, που υπάρχει ακόμα από την εποχή η Ευρώπη και η Ασία αποτελούσαν ενιαία ήπειρο, και απολαύσαμε το υπέροχο άρωμα  των φρεσκοπλυμένων κεδρών. Μετά από πορεία τριών ωρών φράσαμε στο μνημείο εκτελεσθέντωναμάχων κυρίως Άγιο Πετριτών, τον Ιούνιο του 44 από τους  Γερμανούς και αναστοχαστήκαμετα βάσανα του λαού μας στα χρόνια της κατοχής και της αντίστασης.

Ο καιρός άρχισε να γίνεται απειλητικός, οι ομίχλες μας έζωναν και υπ την απειλή της βροχής ανασυνταχθήκαμε και συνεχίσαμε την πορεία μας μέσα από το οροπέδιο του Ξηροκάμπου  προς τον Αή- Γιάννη όπου θα κατέληγε η πορεία μας.  Κατηφορίζοντας προς το χωριό άρχισαν οι πρώτες σταγόνες βροχής. Βάλαμε τα αδιάβροχα μας και μέχρι το χωριό γεμίσαμε για τα καλά τα καλάθια μας ψάρια.

Εκεί στις φιλόξενες ταβέρνες του χωριού αλλάξαμε  τα βρεγμένα ρούχα μας, ζεσταθήκαμε στο τζάκι και συνηθισμένοι  στα υγρά συνεχίσαμε  με κρασί και μεζέδες. Μετά τη γενική ευωχία πήραμε το δρόμο της επιστροφής ευχαριστημένοι και χορτασμένοι.

.saoo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ