Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο “Όλα σε θυμίζουν”από την εξαιρετική Χορωδία του Δήμου μας! (videos &photos)

0

Με μεγάλη επιτυχία, στο θεατράκι του Παρ.Άστρους, πραγματοποιήθηκε η συναυλία- αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο «Όλα σε θυμίζουν»,από τη Χορωδία του Δήμου Β.Κυνουρίας.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο μαέστρος κ. Σ.Κουτίβας, ενώ την επιμέλεια των κειμένων ,παραχώρησε ο καθηγητής κ.Β.Μπούζιος, από το  προσωπικό αρχείο του,από ένα ανάλογο αφιέρωμα που είχε κάνει ο ίδιος στο παρελθόν με μαθητές.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο δάσκαλος της χορωδίας κ.Σ.Κουτίβας,στην συνέχεια ο κ.Θ.Διαμαντόγιαννης άνοιξε την εκδήλωση κάνοντας μια αναφορά για το έργο του Μάνου ,ο οποίος  κατάφερε μέσα από τα τραγούδια του,να μας πει για τα όνειρα, τις αγωνίες και τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού…

Λίγα λόγια για τον Μάνο

Ο Μάνος Λοΐζος  είναι ένας ζωντανός μύθος και αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων του ελληνικού λαού, αφού κατάφερε με τα τραγούδια του να ταυτιστεί με τις ανησυχίες, τα όνειρα και τις προσδοκίες ενός λαού που έψαχνε να βρει καταφύγιο και παρηγοριά σε πολύ δύσκολες εποχές.

«Η αναλλοίωτη φλόγα του, το ανήσυχο πνεύμα, η επαναστατικότητα του χαρακτήρα του, η τολμηρή και πιστή του αφοσίωση στους κοινωνικούς αγώνες και τα όνειρα του για ένα καλύτερο κόσμο ξεχώρισαν και για όλα αυτά θα μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας

Σ’ ότι αφορά το έργο του ,το γεγονός ότι ο Μάνος κατάφερε όσο ελάχιστοι στην παγκόσμια ιστορία να εκφράσει με το έργο του τους πόθους, τα όνειρα, τις αγωνίες και τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού, ενός λαού που αγάπησε το έργο του, ταυτίστηκε με τα τραγούδια του και έγραψε μερικές από τις σημαντικότερες σελίδες της ιστορίας του. Είναι ίσως από τους λίγους δημιουργούς κατέληξε, που τα τραγούδια του συνεχίζουν να εμπνέουν τον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο, αλλά και τις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας μας και μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια από τον θάνατο του, αλλά το πλούσιο έργο του και η χαρισματική του προσωπικότητα, παραμένουν ζωντανές, αποτελώντας φωτεινό φάρο για όλους.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε, την εξαιρετική δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από την δημοτική χορωδία του δήμου μας υπό τη διεύθυνση  του μαέστρου κ. Σ.Κουτίβα, τους χορωδούς για την προσφορά τους στις εκδηλώσεις του δήμου, αφού αφιλοκερδώς και με πολλή αγάπη, συμβάλλουν στην προώθηση και αναβάθμιση των πολιτιστικών δράσεων του δήμου,καθώς και την συνεχή στήριξη της ,από την δημοτική αρχή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ.Γιώργος Καμπύλης ,δ/σ και πλήθος κόσμου που χειροκρότησαν επάξια την χορωδία μας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ : Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

Εισαγωγή – αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο


Στιγμιότυπα από το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο Νο 1

Στιγμιότυπα από το αφιέρωμα Μάνο Λοΐζο Νο 2

Τέλος αφιερώματος στον Μάνο Λοΐζο…Το Ζεϊμπέκικο του καλού μας φίλου, Ντίνου!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here