Μπιλ Γκέιτς / Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τη ζωή μας μέσα σε πέντε χρόνια

0

Οενθουσιαμός του Μπιλ Γκέιτς για την τεχνητή νοημοσύνη είναι γνωστή και πλέον ο «Mr. Microsoft» προβλέπει ότι η τεχνολογία θα είναι μεταμορφωτική για όλους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει προκαλέσει φόβο ότι η τεχνολογία θα εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι περίπου το 40% των θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να επηρεαστεί από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Γκέιτς δεν διαφωνεί απαραίτητα με αυτήν την ιδέα, αλλά πιστεύει ότι η ιστορία δείχνει ότι με κάθε νέα τεχνολογία έρχεται πρώτα ο φόβος και μετά η νέα ευκαιρία.

«Όπως με την παραγωγικότητα της γεωργίας το 1900, οι άνθρωποι έλεγαν “Ε, τι θα κάνουν οι άνθρωποι;” Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν πολλά νέα πράγματα, πολλές νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας και είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι όταν όλοι ασχολούνταν με τη γεωργική εργασία», δήλωσε ο Gates. «Έτσι θα γίνει και εδώ» σημείωσε, σε συνέντευξή του στο CNN.

Όπως προέβλεψε, η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη, λέγοντας συγκεκριμένα ότι βοηθά τους γιατρούς να κάνουν τη γραφειοκρατία που απαιτείται στο επάγγελμά τους, κάτι που είναι «μέρος της δουλειάς που δεν τους αρέσει και μπορούμε να το κάνουμε πολύ αποτελεσματικό».

Ο Γκέιτς είπε επίσης ότι η πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει μέσω «του τηλεφώνου ή του υπολογιστή που είναι ήδη συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο».

Για το ChatGPT

Σχολιάζοντας το ChatGPT4 του OpenAI, έκανε λόγο για δραστικές βελτιώσεις, επειδή μπορεί «ουσιαστικά να διαβάζει και να γράφει», επομένως είναι «σχεδόν σαν να έχεις έναν υπάλληλο που να είναι δάσκαλος, να δίνει συμβουλές υγείας, να βοηθά στη σύνταξη κώδικα, να βοηθά με κλήσεις τεχνικής υποστήριξης». Τόνισε ότι η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στον εκπαιδευτικό ή ιατρικό τομέα θα είναι «φανταστική».

Υπενθυμίζεται πως η Microsoft έχει μια συνεργασία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με το OpenAI και ο Bill Gates παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Microsoft.

«Δεν με απασχολεί το αν θα χάσω τον πλούτο μου»

«Έχω περισσότερα από αρκετά χρήματα για τη δική μου κατανάλωση» δήλωσε ο Γκέιτς όταν ρωτήθηκε για το φιλανθρωπικό του έργο. «Βάζω τον εαυτό μου να κατέβει στη λίστα και θα είμαι περήφανος όταν πέσω εντελώς έξω» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο Μπιλ Γκέιτς, που για χρόνια ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, βρέθηκε στην έκτη θέση της λίστας του Forbes των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, την 1η Ιανουαρίου 2024, με 119,6 δισ. δολάρια.

Ο συνιδρυτής της Microsoft και η πρώην σύζυγός του, Μελίντα Φρενς Γκέιτς, έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του πλούτου τους στο ίδρυμα που δημιούργησαν μαζί πριν από 20 χρόνια, καθώς και σε άλλες φιλανθρωπικές προσπάθειες.

Το 2022, ο Gates ανακοίνωσε την πρόθεση του ιδρύματος να χαρίσει εννέα δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2026. Είπε ότι είναι «ενθουσιασμένος που θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο» στους οργανισμούς στους οποίους τα δώσει.

Τέλος ανέφερε ότι ο ίδιος και συνεργάτες όπως ο Γουόρεν Μπάφετ έχουν δώσει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμά του. Με ρυθμό εννέα δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ο Γκέιτς προβλέπει ότι θα έχει δώσει όλα τα χρήματά του σε περίπου 20 χρόνια.

tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ