Νέα μέτρα για κορονοϊό: Ακυρώνεται η ΔΕΘ – Τι θα γίνει με εστίαση, συναυλίες και τεστ στις πύλες εισόδου

0

Nέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Δευτέρας.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Αριστοτελεία Πελώνη, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Μεταξύ αυτών είναι η ακύρωση της ΔΕΘ, το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας αλλά και η υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ σε όσους έρχονται στην Ελλάδα μέσω πτήσεων αλλά και των χερσαίων συνόρων.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα εξής:

1) Ακυρώνεται η 85η ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη και θα εκφωνήσει την προγραμματισμένη ομιλία του σε περιορισμένο ακροατήριο.

2) Από τις 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό για όσους ταξιδεύουν με πτήση από: Σουηδία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία, Βέλγιο. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν.

3) Από τις 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδεια διαμονής. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν.

4) Από τις 16 Αυγούστου μειώνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός εισερχομένων από την Κακαβιά. Θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5) Αναστέλλεται σε όλη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση με όρθιους συμμετέχοντες (περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων)

6) Από τις 11 μέχρι 23 Αυγούστου απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις εξής περιοχές:

 

Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας

Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, ή οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι νέο ημερήσιο ρεκόρ με 203 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε την Κυριακή στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε μια μέρα στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

/tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here