Νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0

Πίστωση 10 εκ. ευρώ στις Π.Ε. για αναβάθμιση του οδικού δικτύου

Tηλεδιάσκεψη των πέντε χωρικών αντιπεριφερειαρχών υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την πίστωση 10 εκ. ευρώ στις Π.Ε. για αναβάθμιση του οδικού δικτύου

Συνολική πίστωση 10.000.000 ευρώ θα κατευθυνθούν προς τις πέντε Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα σε αυτές έργα βελτίωσης και συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της κάθε μίας.

Αυτό αποφασίστηκε στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης των πέντε χωρικών αντιπεριφερειαρχών υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στη διάσκεψη, ειδικότερα -παρουσία και των διευθυντών Τεχνικών Εργων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας-, εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

Η κατανομή της πιο πάνω πίστωση είναι από περίπου 1,7 εκ. ευρώ στις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας, περί τα 1,8 εκ. ευρώ στην Π.Ε. Αρκαδίας και περί τα 2,2 εκ. ευρώ στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Σημαντικές ανακοινώσεις για το τρένο στην Περιφέρεια αναμένονται τον Μάιο στην Τρίπολη

Συνέντευξη Περιφερειάρχη 09/04/2020

Σημαντικές ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία του τρένου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο στην Τρίπολη, σε ευρεία σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας, με εκπροσώπηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενδεχομένως δε και του ίδιου του υπουργού Κώστα Καραμανλή.

Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο επιβεβαιώθηκε η καλή πορεία της προσπάθειας για την επαναδρομολόγηση τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο.

“Η Περιφέρεια έχει διαθέσει ήδη 15.000.000 ευρώ για την απαραίτητη συντήρηση και τις επισκευές που απαιτούνται στη γραμμή αυτή, καθώς οι υποδομές, σιδηροτροχιές και σταθμοί, έχουν δυστυχώς βανδαλιστεί” σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι ο ΟΣΕ από την πλευρά του ολοκληρώνει τη σχετική μελέτη.

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Ερωτώμενος σχετικά, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι εξετάζονται λύσεις σχετικά με τις 70 και πλέον αφύλακτες διαβάσεις που υπάρχουν στη γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, ενώ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δρομολογίου σημείωσε ότι η συμφωνία με την ΤραινΟΣΕ προβλέπει επιδότηση της εν λόγω γραμμής, η οποία θα ενταχθεί στις άγονες, καθώς από αυτές θα βγει η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, στην οποία επίκειται η ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι “σύντομα θα ξεκινήσει και η διαδικασία της μελέτης για την κανονικοποίηση της γραμμής ξεκινώντας από τη Μεγαλόπολη”, τονίζοντας ωστόσο ότι “ευρύτερη αναφορά σε αυτό το θέμα θα γίνει σε ευθετότερο χρόνο”.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Επίσης, ο Π. Νίκας έκανε γνωστό ότι ο ΟΣΕ και η ΓαιαΟΣΕ συναίνεσαν στην παραχώρηση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου των 55 χιλιομέτρων ανενεργού σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

“Πρόκειται για μια γενναία απόφαση που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση χώρων εκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων -και μάλιστα στο παραλιακό μέτωπο της Κορινθίας- τις μελέτες για την οποία θα αναλάβει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους δήμους” τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες, τόσο προς τα στελέχη του ΟΣΕ και της ΓαιαΟΣΕ, όσο και προς τον υπουργό Κώστα Καραμανλή για τη συνδρομή του στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την αναθέρμανση του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here