Νέες εξαγγελίες από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ….

0

Δ.Τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μετατρέπουμε την Ελαφόννησο στο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης»

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Ελαφόννησο σε πράσινο νησί, στο πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης, τόσο στον τομέα της ενέργειας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Ενεργειακής Κοινότητας Πελοποννήσου, όσο και στον τουρισμό, με τη συνεργασία μας με το Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τη Δήμαρχο της Ελαφοννήσου Ευσταθία Λιάρου και στελέχη της δημοτικής αρχής, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία τόσο με την παρούσα δημοτική αρχή, όσο και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, συζητήθηκαν σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το μοναδικό νησιωτικό δήμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δρομολογήθηκαν λύσεις για ζητήματα βασικών υποδομών που θα δώσουν προοπτική αειφόρας και βιώσιμης ανάπτυξης της Ελαφοννήσου.

ΔΤ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μέσα στο 2018 παραδίδουμε στους πολίτες το Τζάνε – Καλαμάκι»

Τη συμπληρωματική σύμβαση του έργου «Επαρχιακή Οδός Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα γέφυρα «Τζάνε» – έξοδος Καλαμακίου, β΄ φάση» προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου.

Το έργο αφορά την παραλλαγή του άξονα της αρτηρίας στο συγκεκριμένο τμήμα του έργου, στο οποίο έπρεπε να γίνει ανασκαφική έρευνα, από την οποία προέκυψαν νέα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που δεν ήταν γνωστά. Με έγγραφο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ζητήθηκε η υπογειοποίηση της αρτηρίας στον αρχαιολογικό χώρο Πεταλιδίου με την κατασκευή τεχνικού έργου με εκσκαφή και επανεπίχωση (cut and cover), το οποίο με συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις αρμόδιες Αρχαιολογικές Αρχές, συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέδειξε για ένα ακόμα κρίσιμο έργο υποδομής της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας, τόσο τα άμεσα αντανακλαστικά της στην αναγκαία προσαρμογή στα νέα δεδομένα, όσο και τη μέριμνά της να αποδώσει στους πολίτες έργα ολοκληρωμένα και λειτουργικά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2018 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here