Νέες πλημμύρες στη Μάνδρα

0

Σφοδρή βροχόπτωση έπληξε την Μάνδρα Αττικής. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις από την περιοχή της Μάνδρας, τη Νέα Πέραμο αλλά και τα Μέγαρα. Ανάστατοι οι κάτοικοι καθώς οι μνήμες από την τραγωδία του περασμένου Νοεμβρίου, όπου έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι από τις πλημμύρες, είναι ακόμη νωπές. Τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή δεν έχουν ολοκληρωθεί και η βροχή παρέσυρε κάδους και φερτά υλικά από τους δρόμους.

Η κατάσταση άρχισε σταδιακά να ομαλοποιείται πριν από τα μεσάνυχτα, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική σταμάτησαν οι κλήσεις. Παραμένουν ωστόσο τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικης έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκοναι εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβήσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή. Στην Μάνδρα βρίσκονται μία σωστική λέμβος και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Συνολικά επιχειρούν αυτή τη στιγμή για αντλήσεις υδάτων και αποκατάσταση άλλων προβλημάτων, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

ΕΚΤΑΚΤΟ SOS ΑΠΟ ΜΑΝΔΡΑO Εφιάλτης επιστρέφει ξανά στην πόλη της Μάνδρας. Βίντεο από το συνεργάτη μας Νίκο Διολέτη.

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

ps://tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here