Νίκας | Σε θέσεις – “κλειδιά” οι Αρκάδες Λαμπρόπουλος, Σκαντζός και Κολιόπουλος & οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες

0

Σε πολύ σημαντικές και κομβικές θέσεις αναμένεται να αξιοποιήσει πρόσωπα από την Αρκαδία ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Οι ανακοινώσεις βέβαια θα γίνουν επίσημα από τον ίδιο, όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να αξιοποιηθούν άμεσα τρία πρόσωπα από την Αρκαδία.

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, ως πρώτος σε σταυρούς, αναμένεται να οριστεί Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας (διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Γιαννακούρα).

Ο Μανώλης Σκαντζός είναι πολύ πιθανό να προταθεί για Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαφορετικά υπάρχει και το σενάριο να αναλάβει εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος με σημαντικές αρμοδιότητες.

Τέλος, Εκτελεστικός Γραμματέας αναμένεται να αναλάβει ο δικηγόρος Τάκης Κολιόπουλος, ο οποίος θα διαδεχτεί σε αυτή τη θέση έναν άλλο Αρκάδα, τον Γιάννη Σταματάκο.

© www.kalimera-arkadia.gr

Αυτοί είναι οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες που όρισε ο Παναγιώτης Νίκας!

Αυτοί είναι οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες που όρισε ο Παναγιώτης Νίκας!

Στην ανακοίνωση των προσώπων που αναλαμβάνουν θέσεις αντιπεριφερειάρχων σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, προχώρησε ο νέος Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

  • ΑΡΓΟΛΙΔΑ | Νίκος Μαλτέζος – Δικηγόρος
  • ΑΡΚΑΔΙΑ | Χρήστος Λαμπρόπουλος
  • ΛΑΚΩΝΊΑ | Βερούτης Θεόδωρος – Πολιτικός Μηχανικός
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ | Γκιολής Αναστάσιος – Γιατρός
  • ΜΕΣΣΗΝΙΑ | Αναστασόπουλος Ευστάθιος – Διδάκτωρ Χημικός

Η θητεία θα είναι τουλάχιστον 1,5 χρόνο.

Ο αναπληρωτής για το πρώτο εξάμηνο θα είναι ο Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Από την Πέμπτη, οι αντιπεριφερειάρχες θα επισκεφθούν τις υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων. Από την Κυριακή το πρωί θα αναλάβουν υπηρεσία. Το πρωί της Κυριακής θα είναι δίπλα στους περιφερειάρχες οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα πρώτα θέματα είναι η κατάσταση των ρεμάτων, ενόψει του χειμώνα και η κατάσταση για τη μεταφορά μαθητών.

Η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα γίνει στις 10.00 το πρωί της Κυριακής (8/9/2019) στο πνευματικό κέντρο. Προεδρεύων ο κ. Αναστασόπουλος.

69109732 2410683712543603 2502897856805863424 n

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Ο Γιάννης Μαλτέζος γεννήθηκε το 1970 στο Άργος. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Μιλά άριστα Αγγλικά και Γαλλικά και πολύ καλά Γερμανικά.

Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, παρ’Αρείω Πάγω. Ασκεί μαχόμενη Δικηγορία από το 1995.

Πρόεδρος Περιφερειακής Οργάνωσης Περιφέρειας Πελοποννήσου Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2016 έως το Μάιο 2018.

Μέλος στους Τομείς Δικαιοσύνης και Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας από το 2017.

Εκλέχτηκε σύνεδρος στις εσωκομματικές εκλογές του 2018.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών (2010-2012).

Παντρεμένος με τη Μάρθα Γιαννάτου, πατέρας δύο παιδιών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1965, όπου τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στο Imperial College London στον τομέα των συγκοινωνιακών μελετών.

Από το 1990 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός με έδρα την Τρίπολη και δραστηριότητα σε όλο τον Νομό Αρκαδίας.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, αρχικά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στη συνέχεια στο Σύλλογο Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας ως πρόεδρος και σε σειρά από άλλους φορείς της Τρίπολης.

Έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης. Κατά την τετραετία 2003 – 2006 υπήρξε Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών ενώ διαμένει μόνιμα στην Τρίπολη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ

O Αναστάσιος Γκιολής γεννήθηκε στις 28/05/1976.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ξυλόκαστρου και τελείωσε τις Ιατρικές Σπουδές το 2000. Από το 2003 είναι Ιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου έως σήμερα.

Είναι κάτοχος 2 μάστερ με θέμα: 1)Καρδιολογική-Μονάδες Εντατικής θεραπείας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 2)Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας ΕΣΔΥ.

Παρακολούθησε το Ετήσιο Πρόγραμμα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής του ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΏΝ.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει 10 ιατρικές εργασίες σε Ιατρικά Διεθνή Περιοδικά και δεκάδες εργασίες σε Ελληνικά Συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει ως Ιατρός σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών συνεδρίων.

Είναι Εθελοντής Ιατρός στο «Χαμόγελο των Παιδιών.»

Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης το 2014 στο Δήμο Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης και για δύο χρόνια Πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Κορίνθου.

Αναπληρωτής Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου με Πρόεδρο των Δήμαρχο Αργούς-Μυκηνών Δ.Καμπόσο.

Μέλος της Επιτροπής Υγείας στη Κ.Ε.Δ.Ε-Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Ενεργό Μέλος της Νέας Δημοκρατίας από διάφορες Θέσεις Ευθύνης(Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ και Γενικός Γραμματέας και στη ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας)

Μέλος της Επιτροπής Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΡΟΥΤΗΣ

Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1971.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στη διαχείριση τεχνικών έργων, που είναι και το κύριο αντικείμενο της εργασίας του.

Έχει επίσης εξειδικευτεί σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Είναι Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. στη Λακωνία και Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. στην Πελοπόννησο.

Αγαπά το τρέξιμο και την ορεινή πεζοπορία και συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο με φίλους.

Πιστεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεωρεί ότι η Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι αυτή που μπορεί να βγάλει την πατρίδα μας από τον φαύλο κύκλο της κρίσης αφού, κατά τη γνώμη του, τα πράγματα αλλάζουν πάντα, από κάτω προς τα πάνω.

ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Στάθης Αναστασόπουλος γεννήθηκε στον Άγιο Φλώρο Μεσσηνίας.

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας.

Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Χημείας, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ενόργανη Ανάλυση, του University of Illinois at Chicago Circle (USA, Chicago).

Είναι Αριστούχος Διδάκτωρ Χημικός του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, στο ΧαροκόπειοΠανεπιστήμιο Αθηνών με Θέμα Διδακτορικής Διατριβής: « Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου».

Εργάστηκε ως Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης σε σχολεία της Αθήνας, της Μεσσηνίας και ως Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων).

Ως Δήμαρχος του 1ου Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης (2011-2014), υλοποίησε σημαντικό έργο βάζοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξή του Δήμου.

Ως Αντινομάρχης Προγραμματισμού και Υποδομών, επί 8 έτη, συνέβαλε στην υλοποίηση πολλών και μεγάλων έργων στη Μεσσηνία. Είναι παντρεμένος με την Καθηγήτρια Θεολογίας Ντίνου Μαγδαληνή και πατέρας δύο παιδιών του Γιάννη και της Ελένης.

© www.kalimera-arkadia.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here