Να αποζημιωθούν άμεσα οι καλλιεργητές των περιοχών Μαντινείας και Κορυθίου για τις καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις

0

Ερώτηση κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Ευ.Αποστόλου σχετικά με το αίτημα των καλλιεργητών των περιοχών Μαντινείας και Κορυθίου του Δήμου Τριπόλεως Αρκαδίας για την αποζημίωσή τους λόγω των μεγάλων καταστροφών που έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εκφράζει την αγωνία των καλλιεργητών για πιθανή απώλεια της σοδειάς τους.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Τους τελευταίους μήνες, σημειώθηκαν επανειλημμένα έντονες βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες αμπέλου και πατάτας στις Δημοτικές Ενότητες Μαντινείας και Κορυθίου.

Οι καλλιεργητές έχουν απευθυνθεί στο κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη ώστε να γίνει η εκτίμηση των ζημιών και να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσής τους, χωρίς όμως μέχρις στιγμής ικανοποιητική ανταπόκριση.

Επειδή οι ζημιές είναι εκτεταμένες και κινδυνεύει να απολεσθεί ένα μεγάλο μέρος της σοδειάς τους, όπως θα φανεί άμεσα, κατά την περίοδο της συγκομιδής οι παραγωγοί ζητούν να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό έστω και με την διαδικασία της κατ΄ εξαίρεσην αποζημίωσής τους.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να γίνει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών και να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές των περιοχών Μαντινείας και Κορυθίου για τις καταστροφές που έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις;

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ιατρός Ακτινολόγος

Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here