Να κηρυχθεί η Τρίπολη σε έκτακτη ανάγκη ζήτησε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα ο δήμαρχος Κ. Τζιούμης & Άλλα νέα…

0
Να κηρυχθεί η Τρίπολη σε έκτακτη ανάγκη ζήτησε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα ο δήμαρχος Κ. Τζιούμης

Posted: 22 Jun 2020 10:37 AM PDT

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο οποίος ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η αρκαδική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος διατύπωσε το συγκεκριμένο αίτημα μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης η οποία απαγορεύει στον Δήμο Τρίπολης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί για την εναπόθεση των απορριμμάτων του τον χώρο στον οποίο τα διέθετε μέχρι τώρα.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην κατεύθυνση της εξεύρεσης βραχυπρόθεσμης λύσης για το εξαιρετικά μεγάλο αυτό πρόβλημα, προκειμένου να αποσοβηθεί το απευκταίο ενδεχόμενο να γεμίσει σκουπίδια η αρκαδική πρωτεύουσα.

Στην ίδια συνάντηση, πάντως, έγινε συζήτηση και για δύο έργα που ενδιαφέρουν τον Δήμο Τρίπολης και συγκεκριμένα, την βελτίωση της πρόσβασης στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, καθώς και την κατασκευή πεζοδρομίου που θα εξυπηρετήσει την ασφαλή μετακίνηση των φοιτητών από και προς τις Σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχης με τους 5 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες

Posted: 22 Jun 2020 10:30 AM PDT

Τηλεδιάσκεψη με τους πέντε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη εξετάστηκαν ζητήματα που απασχολούν την κάθε Περιφερειακή Ενότητα και δρομολογήθηκαν λύσεις.

Δύο νέες προσκλήσεις του ΠΕΠ συνολικού προϋπολογισμού 22 εκ. ευρώ, για αντιπλημμυρικά και αναπλάσεις

Posted: 22 Jun 2020 10:28 AM PDT

Δύο νέες προκλήσεις στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η μία, με προϋπολογισμό 17.000.000 ευρώ, καλεί για την υποβολή από τους δήμους προτάσεων με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της λειτουργικότητας του αστικού περιβάλλοντος σε κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα οποία δεν εφαρμόζονται Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠ “Πελοπόννησος”.

Η δεύτερη πρόταση, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, αφορά την υποβολή από τους δήμους, αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προτάσεων για παρεμβάσεις μικρής κλίμακας με σκοπό την αντιμετώπιση του κινδύνου πλημμύρας.

 

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

Στην πρόσκληση των 17 εκ. ευρώ, ενδεικτικά περιλαμβάνονται αναπλάσεις αστικών περιοχών, ποδηλατόδρομοι σε πόλεις, προσβάσεις ήπιας κυκλοφορίας στον αστικό ιστό, διαμόρφωση χώρων πράσινου σε περιοχές του αστικού ιστού, έργα βελτίωσης της κινητικότητας σε αστικά κέντρα με κατάλληλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις δημοσίων κτιρίων για αναζωογόνηση υποπεριοχών στα αστικά κέντρα.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις αναφέρονται σε αστικά κέντρα ή/και οικισμούς με αστικές λειτουργίες της Περιφέρειας που ανήκουν σε Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό πάνα από 5.000 κατοίκους και στις οποίες δεν εφαρμόζονται Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ, ΤΑΠΤοΚ, ΟΧΕ).

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από τις το πρωί αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου έως τις 2 το μεσημέρι της Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου

 

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

Οσον αφορά την πρόσκληση των 7 εκ. ευρώ, αυτή περιλαμβάνει παρεμβάσεις μικρής κλίμακας αντιπλημμυρικής προστασίας  σύμφωνα με τα εγκεκριμένα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, κατ’ εφαρμογή της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται αντιπλημμυρικά έργα σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση και διευθέτηση κοιτών υδατορεμάτων και χειμάρρων, την ενίσχυση αναχωμάτων προστασίας υδατορεμάτων, χειμάρρων κλπ

Ειδικότερα, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών ροής των υδάτων, τη μείωση των κινδύνων από πλημμύρες και τον έλεγχο των διαβρώσεων και των αποθεμάτων φερτών υλικών. Στόχος είναι τα υλοποιούμενα έργα να είναι περιβαλλοντικά αποδεκτά, τα οποία η φύση μπορεί να αφομοιώσει στις διεργασίες της. Ενδεικτικά, τέτοια έργα είναι οι επενδύσεις της κοίτης, του πυθμένα ή/και των πρανών, όπως είναι οι φυτεύσεις, οι λιθορριπές, οι λιθοπλήρωτοι συρματοκλωβοί (συρματοστρώματα, συρματοκιβώτια) κλπ.

Επίσης στόχος είναι η επίτευξη αντιπλημμυρικής προστασίας στο χώρο της εκβολής, η απορροή των πλημμυρικών παροχών χωρίς προβλήματα κατάκλυσης εκατέρωθεν εκτάσεων και η αποτροπή δημιουργίας διαβρωτικών φαινομένων.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων -μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://logon.ops.gr/– λήγει στις 21 Αυγούστου.

Περισσσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ιστότοπο www.eydpelop.gr.

 

Τις δύο προσκλήσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

  1. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Πελοπόννησος» – Ω3ΒΧ7Λ1-ΤΞΖ -ΠΕΛ89
  2. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Πελοπόννησος» – 6ΚΥ97Λ1-ΣΒΕ ΠΕΛ90
Οργάνωση και λειτουργία νομικών προσώπων και ανωνύμων εταιρειών που μετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 22 Jun 2020 10:21 AM PDT

Θέματα που αφορούν την καταπολέμηση των κουνουπιών και έμμεσα της ενδεχόμενης διάδοσης ελονοσίας ή του ιού του Νείλου, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της “Πελοπόννησος” Α.Ε., το πρωί σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εξ άλλου, η διοίκηση της εταιρείας αποδέχθηκε την  εισήγηση του περιφερειάρχη -και προέδρου της- ως προς την οργάνωση και λειτουργία των νομικών προσώπων και των ανωνύμων εταιρειών που μετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το νέο καθεστώς, όπως σημειώνεται σχετικά, υπαγορεύεται εν όψει της προσαρμογής των ανωνύμων εταιρειών στις διατάξεις του Ν.4674/2020, όπως επίσης και για λόγους διαφάνειας.

Συγκριμένα προβλέπονται τα εξής:

  1. Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας θα πραγματοποιεί έλεγχο ανά τρίμηνο και θα υποβάλλει σχετική έκθεση. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται σε όλα τα ΝΠΙΔ και Α.Ε. χωρίς εξαίρεση.
  2. Οι προσλήψεις προσωπικού θα γίνονται μόνο για ορισμένο χρόνο και για συγκεκριμένο έργο. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιούνται μόνο από το Δ.Σ. του νομικού προσώπου και της Α.Ε.
  3. Σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. θα εντάσσεται θέμα στην ημερήσια διάταξη για την οικονομική κατάσταση του νομικού προσώπου και της Α.Ε.
  4. Η πληρωμή των πάσης φύσεως δαπανών θα εκτελείται από τον νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου και της Α.Ε. αφού πρώτα έχει εκδοθεί ένταλμα πληρωμής υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο και εκκαθαριστή
  5. Αποφάσεις για μετακινήσεις εκτός έδρας και υπερωριακή απασχόληση θα λαμβάνονται μόνο από το Δ.Σ. Σε περιπτώσεις κατεπείγουσας μετακίνησης δύναται η εκ των υστέρων έγκριση από το Δ.Σ.
  6. Οι αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ. (έξοδα παράστασης, μετακίνησης κλπ) θα γίνονται με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις περί καταβολής των εξόδων παράστασης και μετακίνησης των αιρετών της αυτοδιοίκησης.
  7. Οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου (Ν.4354/2015) να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα για την καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών του προσωπικού (μισθοδοσία και ενδεχόμενες μετακινήσεις ή υπερωρίες) με κατεύθυνση να καταβάλλονται μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμής.
  8. Για την υλοποίηση προγραμματικών συμβάσεων το ποσοστό διοικητικών δαπανών κάθε νομικού προσώπου και των Α.Ε. θα ανέρχεται από 5% έως 15% και ανάλογα με το είδος και το ύψος του αντικειμένου της σύμβασης.
Πόνημα για την πολιτική ιστορία της Μεσσηνίας από την μεταπολίτευση έως και το 2004 επιδόθηκε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Posted: 22 Jun 2020 10:20 AM PDT

Το πόνημά του “Η πολιτική ιστορία του Νομού Μεσσηνίας 1974 – 2004″ επέδωσε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον οποίον επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου, ο δικηγόρος Νίκος Νικολακόπουλος, από την Χριστιανούπολη Μεσσηνίας.

Εορτάστηκε σε μια σεμνή τελετή η 194η επέτειος της Μάχης της Βέργας

Posted: 22 Jun 2020 09:23 AM PDT

Με λιτό τρόπο, λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του νέου κορονοϊού, γιορτάστηκε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, στη Βέργα Αλμυρού  του Δήμου Καλαμάτας, η επέτειος της μάχης που δόθηκε εκεί στις 22 Ιουνίου 1826 μεταξύ των Ελλήνων και των στρατευμάτων του Ιμπραήμ.

Συγκεκριμένα, μετά την δοξολογία στο ναό του Αγίου Νικολάου Αλμυρού χοροστατούντος του μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και εκφώνηση ομιλίας από την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σοφία Καπετανάκη, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Στην εν λόγω εκδήλωση, που διοργάνωσε η Π.Ε. Μεσσηνίας, με τη συμβολή του Δήμου Καλαμάτας, παρευρέθηκαν ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Πελοπίδας Καλλίρης, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος -ως εκπρόσωπος της Βουλής- και Μίλτος Χρυσομάλλης, οι αντιπεριφερειάρχες Αννα Καλογεροπούλου και Βασίλης Καπέλιος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας Γιώργος Κουρεντζής, ο εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας αντισμήναρχος Δ. Αλλοίμονος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Βέργας, της Ερανικής Επιτροπής ανέγερσης του μνημείου, καθώς και Συλλόγων Μανιατών.

 

 

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ*

Η μάχη της Βέργας (22 – 25 Ιουνίου 1826) στα δυτικά σύνορα της μεσσηνιακής Μάνης, ήταν πολεμική συμπλοκή της Επανάστασης του 1821. Διεξήχθη μεταξύ ισχυρών Αιγυπτιακών στρατευμάτων του Ιμπραήμ αποτελούμενα από πολυάριθμο πεζικό και ιππικό (συνολικά 8.000 άνδρες) αφ’ ενός και Ελληνικών επαναστατικών δυνάμεων, κυρίως Μανιατών, αφ’ ετέρου, ενισχυμένων από αρκετούς Μεσσήνιους και Καλαματιανούς (συνολικά περίπου 5.000 μαχητές) στην οποία οι Μανιάτες και 500 Ελληνες πρόσφυγες, υπό την ηγεσία των οπλαρχηγών Γεώργιου Μαυρομιχάλη, Ηλία Κατσάκου Μαυρομιχάλη, Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, Αναστάσιου Μαυρομιχάλη, Τζανέτου Γρηγοράκη, Μούρτζινου, Τζανετάκη, Αθανασούλια, Χριστέα, Γαλάνη Κουμουνδουράκη κ.α. νίκησαν τους Αιγυπτίους του Ιμπραήμ.

Η εξέλιξη των γεγονότων

Η Βέργα ήταν πέτρινο οχύρωμα (μακρύ τείχος) που είχε κατασκευαστεί τον Ιούλιο του 1826 κοντά στο χωριό Βέργα (Σέλιτσα) της Καλαμάτας στο στρατηγικό σημείο που ήταν η μοναδική είσοδος στην δυτική Μάνη. Ο Ιμπραήμ αρχικά προσκάλεσε τον Μαυρομιχάλη να παραδοθεί, όταν όμως αυτός αρνήθηκε, ξεκίνησε με 7.000 πεζικό και ιππείς, από την Καλαμάτα κατά της Μάνης. Στο χωριό Αλμυρό μαζεύτηκαν περίπου 1.000 Μανιάτες υπό τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη και έπιασαν την Βέργα. Στις 20 Ιουνίου του 1826 ο Αιγυπτιακός στόλος κανονιοβόλησε τις ελληνικές παράκτιες θέσεις, χωρίς όμως να προκληθούν φθορές στους αμυνόμενους. Η κυρίως μάχη, που ξεκίνησε δυο μέρες μετά, υπήρξε σφοδρή και φονικότατη. Διήρκεσε επί ένα δεκάωρο και κατά την εξέλιξή της επιχειρήθηκαν δέκα αλλεπάλληλες έφοδοι των Τουρκοαιγυπτίων, που όλες τους αποκρούσθηκαν επιτυχώς από τους Ελληνες. Εως το βράδυ της 22ας Ιουνίου περίπου 500 επιτιθέμενοι είχαν σκοτωθεί, ενώ πολλαπλάσιοι ήταν οι τραυματίες. Την ελληνική νίκη γνωστοποίησαν αυθημερόν οι αρχηγοί με επιστολή τους προς τη διοίκηση, αναφέροντας χαρακτηριστικές λεπτομέρειες. Δύο μέρες μετά (24 Ιουνίου) ο Ιμπραήμ θέλησε να επαναλάβει την επίθεση από ξηρά και θάλασσα, αυτή τη φορά σε εκτεταμένο μέτωπο, που απλωνόταν από το Διρό μέχρι τη Τζίμοβα. Και αυτή τη φορά όμως η αντίσταση των Μανιατών (που αυτοαποκαλούνταν Σπαρτιάτες, θέλοντας έτσι να καταδείξουν τη στενή ιστορική συγγένεια που τους συνέδεε με τους σκληροτράχηλους προγόνους τους) υπήρξε ακατάβλητη. Οι Μανιάτες απόκρουσαν τους εισβολείς και κατά μέτωπο και με τα πυρά από δυο βρίκια από την θάλασσα. Ο Ιμπραήμ αποφάσισε τότε να επιχειρήσει απόβαση 1.500 Αιγυπτίων πεζών στο Διρό. Το σώμα αυτό αποβιβάστηκε και προέλασε προς τα Τσαπαλιανά, όπου κατατροπώθηκε από τα πυρά των γύρω Μανιατών. Ακόμα και οι γυναίκες, αλλά και γέροντες, ακόμη και πολλά παιδιά, τους υποδέχτηκαν με τα δρεπάνια στο χέρι. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι επιβιβάστηκαν και πάλι και έφυγαν. Ο Ιμπραήμ διέταξε τότε νέα επίθεση στην Βέργα στις 25 Ιουνίου, η οποία απέτυχε όπως και οι προηγούμενες.

Σημασία της μάχης

Η ηρωική και αλλεπάλληλη νίκη των Ελλήνων ήταν μια από τις λίγες δοξασμένες στιγμές του 1826. Οι Ελληνες απέκρουσαν όλες τις προσπάθειες εισβολής του στρατού του Ιμπραήμ. Ο υπεράριθμος καλά οργανωμένος στρατός των Αιγυπτίων και η οξυδέρκεια του Ιμπραήμ απέτυχαν μπροστά στην τόλμη και την αποφασιστικότητα των Μανιατών. Μετά την μάχη της Βέργας, η Μάνη έμεινε μέχρι το τέλος της Επανάστασης αλώβητη από κάθε τουρκική επιδρομή.

 

* Με πληροφορίες από την Βικιπαίδεια

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 22 Jun 2020 09:18 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 784 υπαλλήλων, 106 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ) και 48 με άδειες ειδικού σκοπού.

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 22 Ιουνίου 2020

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την προστασία παράκτιων περιοχών Κορινθιακού και Σαρωνικού

Posted: 22 Jun 2020 08:08 AM PDT

Στην εκδήλωση υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των τοπικών τμημάτων της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών στις Περιφερειακές Ενότητες που βρέχονται από τον Κορινθιακό και Σαρωνικό και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΟΖΟΝ -η οποία έγινε στο Δημοτικό Θέατρο στην Κόρινθο, το περασμένο Σάββατο 20 Ιουνίου- συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης.

Ο σκοπός του πρωτοκόλλου είναι η προστασία των παράκτιων περιοχών στον Κορινθιακό και Αργοσαρωνικό κόλπο.

Στον χαιρετισμό́ τους αμφότεροι, έδωσαν συγχαρητήρια για το γεγονός ότι οι δράσεις, τόσο της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΟΖΟΝ, όσο και της εθελοντικής Ενωσης Αστυνομικών, είναι ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, παράλληλα δε έκαναν ορισμένες επισημάνσεις περιβαλλοντικών θεμάτων όπου προέκυψαν.

Τέλος, ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες στην εθελοντική́ προσφορά́ και τη συνεχή προσπάθεια για την καθαριότητα των ακτών της Πελοποννήσου με άριστα αποτελέσματα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόνισαν, «θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτή την προσπάθεια όπως και σε όλες τις ενέργειες που προφυλάσσουν το φυσικό́ μας πλούτο και το περιβάλλον».

 

Συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην ΟΡΤ Πύργου

Posted: 22 Jun 2020 08:04 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έδωσε συνέντευξη στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση, τον ιδιωτικό περιφερειακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Πύργου Ηλείας.

Αφορμή για τη συνέντευξη ήταν η συμπλήρωση ενός χρόνου από τη νίκη του Π. Νίκα και του συνδυασμού του «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», στις εκλογές του περσινού καλοκαιριού για την Περιφέρεια.

Την συνέντευξη του περιφερειάρχη Π. Νίκα μπορείτε να την δείτε εδώ:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ